24 Aralık 2016 18:04

Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu tutuklandı

Mersin’de kayyım atanan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ile HDP Mersin İl Eş Başkanı Sadun Doğan tutuklandı. 

Paylaş

Mersin’de kayyım atanan DBP’li Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ile HDP Mersin İl Eş Başkanı Sadun Doğan’ın da aralarında olduğu 15 kişi tutuklandı. 

Mersin’de 12 Aralık’ta Akdeniz Belediyesi ve HDP’ye yönelik operasyon yapıldı ve 100'ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve aralarında kayyım atanan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve HDP Mersin İl Eşbaşkanı Sadun Doğan’ın bulunduğu 22 kişi bu sabah saatlerinde Mersin Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 22 kişiden 3’ü savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 19 kişi “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüt adına faaliyette bulunmak” suçlamaları ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 19 kişiden 4’ü (Fahriye Cengiz, Abdulkerim Timur, Saffet Yıldırm ve Salih Akti) adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Akdeniz belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Belediye meclis üyesi Ayşe Aydoğan, HDP Mersin İl Eş Başkanı Sadun Doğan, Sedat Akbay, Raziye Söner, Selman Günbat, Kahraman Oğuz, Selahattin Karakeçili, Nuriye Arslan, Şükrü Alkanlı, Abdulkerim Avcıoğlu, Mehmet Emin Sungur, Mehmet Emin Sarıgül, Fatmagül Demirtağ, Mustafa Salış isimli 15 kişi ise aynı iddialarla tutuklandı. 

Mersin’de 12 Aralık’ta başlayan operasyonlardan bu yana 69 kişi tutuklanmış oldu.  Tutuklananlar arasında İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi de bulunuyor. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Evyapport işçilerinden ‘yılbaşı’ eylemi

SONRAKİ HABER

Emek Sineması belgeseli Amed Film Fesitvali’nde gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...