24 Aralık 2016 14:39

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: Daha fazla imam hatip açacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İmam hatip liselerinden, orta okullarından rahatsız olduysanız onu da söyleyeyim, daha fazla imam hatip açacağız.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, herkesin ihtiyacına göre okullar açılmasından rahatsız olmamak gerektiğini belirterek, “Denizcilik lisesi yoktu, spor lisesi yoktu şimdi var. Eskiden ilçelere fen liseleri kurulamıyordu, şimdi Manavgat'ta ve Alanya'da fen liseleri var. Daha fazla imam hatip ortaokulu, daha fazla imam hatip lisesi de açacağız” dedi. 

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yaptırılan Akdeniz Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin resmi açılış töreni yapıldı. 

Burada konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu herkes için, herkesin ihtiyacına göre okulların açılmasından rahatsız olmamak gerektiğini öne sürerek, “Şimdi Manavgat'ta ve Alanya'da fen liseleri var. Ama siz imam hatip liselerinden, orta okullarından rahatsız olduysanız onu da söyleyeyim, daha fazla imam hatip ortaokulu açacağız, daha fazla imam hatip lisesi de açacağız. Bu eğitimde çarpıklık değildir, dinde de çarpıklık değildir. Türkiye laik bir ülkedir ama eski zihniyetteki laiklik değildir. Herkesin dini ve inanç özgürlüğünü yaşadığı, din ve mezhep ayrılığı olmayan bir Türkiye'dir. Özgürlük sadece bir gruba olmaz. Laiklik de sadece yasak getirme anlamında değildir. Herkes özgürce, istediği kıyafette, istediği okula gidebilmelidir. İşte bizim Türkiye'de yapmak istediğimiz bu. Bu çarpıklık değildir” dedi. (Antalya/DHA) 

ÖNCEKİ HABER

RTÜK'ten Yol TV açıklaması: Erdoğan'a hakaret edildi

SONRAKİ HABER

Ayvalık'ta Eğitim Sen’li öğretmenlere kaymakamlık tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa