24 Aralık 2016 13:39

Tek Gıda İş Anadolu Şubesinde seçim

Tek Gıda İş Anadolu Şubesi başkanı ve şube yöneticileri seçildi.

Paylaş

Tek Gıda İş Anadolu Şubesi başkanı ve şube yöneticileri bugün gerçekleştirilen kongreyle seçildi. 

Gebze’de gerçekleştirilen kongreye Anadolu Şubesine bağlı temsilciler, Tek Gıda İş Genel Başkanı ve genel merkez yöneticileri, farklı illerin şube başkanları ve temsilcileri, Petrol İş, Nakliyat İş ve Birleşik Metal’in Gebze şube başkanları ile Emek Partisi ilçe başkanı katıldı. 

Toplantıya Anadolu şubesine bağlı fabrikaların bazılarının işverenlerinin, müdürlerinin ve insan kaynakları sorumlularının katılması da dikkat çekti.

Kongrede yapılan konuşmalarda OHAL koşullarında mücadele, OHAL’in bir an önce kaldırılması talebi, savaş koşullarının işçi ve emekçilerin tüm haklarının önünde engel taşıdığı ve Türkiye’nin hiçbir savaşın tarafı olmaması gerektiği vurgulandı. 2016’nın hem yaşanan patlamalar, hem de işçi ve emekçilerin hak gaspları ile geçtiği ifade edildi. Yeni yılın da aynı sıkıntılarla geçmemesi gerektiği belirtildi. Asgari ücretin belirlenmesi, kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesi, kiralık işçilik uygulaması ile iktidarın sermayeden yana taraf olduğuna dikkat çeken konuşmacılar “İktidarlar gelip geçicidir ama işçi sınıfı varolmaya devam edecek” dedi. Konuşmalarda birlik ve beraberlik ile kararlı mücadele vurgusu yapıldı.

Konuşmaların ardından tek aday ve tek liste üzerinden seçim yapıldı. Zeynel Öztaş şube başkanı olurken, Fikret Yılmaz şube sekreteri, Seyfullah Keskinoğlu şube mali sekreteri, Ali Asker teşkilat sekreteri, Taner Yılmaz ise eğitim sekreteri olarak seçildi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Süleyman Soylu: Suikastçının FETÖ ilişkisi açık

SONRAKİ HABER

Edirne’ye Şeyh Bedreddin heykeli dikilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...