24 Aralık 2016 13:42

Bakan Süleyman Soylu: Suikastçının FETÖ ilişkisi açık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Büyükelçi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen polis memurunun Gülen cemaatiyle ilişkisi olduğunu iddia etti.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen polis memuru Mert Altıntaş’ın Gülen Cemaati’yle bağlantısı bulunduğu iddiasını tekrarladı, "Teröristin FETÖ terör örgütü ile ilişkisi açık olarak görülüyor" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fırat Kalkanı operasyonunda yer alacak Siirt 3'üncü Komando Tabur Komutanlığı'na giderek El Bab Bölgesi'ne gidecek askerlerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Bu ziyaretin ardından valiliğe geçen Bakan Soylu, Vali Mustafa Tutulmaz ve vali yardımcıları ile kaymakamlar tarafından karşılandı.  

‘FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İLİŞKİSİ AÇIK OLARAK GÖRÜLÜYOR'

Burada gazetecilere konuşan Bakan Soylu, Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan silahlı saldırıda açık bir şekilde ‘FETÖ’ bağlantısı olduğunu iddia etti. Soylu şu ifadeleri kullandı: “Bir nokta çok net, teröristin FETÖ terör örgütü ile ilişkisi açık olarak görülüyor. Ve teröristin çocukluğu anından itibaren görev alanı dahil olmak üzere nasıl bir hayat çizgisi ortaya koyduğu çok net ve açıktır. Son 1,5 yıldaki farklı bağlantılar oluşturma hedefi ve bir takım saptırma hedefi yapılan soruşturmada açık bir şekilde belirlenmektedir. Hedef saptırama konusunda ortaya koymaya çalıştıklarının aslında ne kadar da eğreti duyduğu çok nettir. Bu konuda bir şey daha belirtmek isterim; şahsi yetkinlikten ziyade teröristin bir akıl kurgusu sonucu orada olduğu da çok nettir. Bizim görevimiz tüm bu olayları açığa çıkarabilmek, başta Rusya Federasyonu'na, dostumuz olan Rus halkına sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Soruşturmanın ilerleyen safhasında emniyet ve yargı bu konuyu detayı ile olgunluğa eriştiğinde sizinle paylaşacaktır.” (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Şiddetli rüzgar telefon direğini evin kapısına devirdi

SONRAKİ HABER

Tek Gıda İş Anadolu Şubesinde seçim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...