24 Aralık 2016 12:58

Erdoğan: ÖSO bir direniş hareketidir; sırada Menbic var 

Erdoğan, 'ÖSO terör örgütü değildir, tam bir direniş hareketidir' dedi, sırada Menbic ve Rakka'nın olduğu ifade etti.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı'na destek veren Özgür Suriye Ordusu'na ilişkin “ÖSO terör örgütü değildir, tam bir direniş hareketidir” ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca “Şimdi sırada Münbiç var. Münbiç'ten sonra Amerika ile yeni dönmede ele ele verebilirsek, Rakka var” dedi. 

Menbic, Ağustos ayından itibaren YPG'nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nin kontrolünde yer alıyor. YPG, Menbic’in alınmasının ardından üslerine geri döndüklerini açıklamıştı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de düzenlenen SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü'nün açılış töreninde konuştu.

SIRADA MENBİC VE RAKKA’NIN OLDUĞUNU SÖYLEDİ 

Erdoğan konuşmasında Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili sırada Menbic ve Rakka’nın olduğunu ifade etti. Erdoğan Putin ile telefonda görüştüğünü söyleyerek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bizlere teşekkürü oldu, ‘Burada bu insanların kurtuluşunda sizin de kararlılığınız olmasaydı, el ele vermeseydik bu süreci bu şekilde bitiremezdik'. İşin bu bölümü bitti. Ama şimdi sırada Münbiç var. Münbiç'ten sonra Amerika ile yeni dönmede ele ele verebilirsek, Rakka var. ‘Dünyadan bize ne’ diyenlere sesleniyorum; biz bu dünyada yaşıyoruz. Türkiye küresel bir güçtür, bunu bileceksin. Bize bu soruyu soranlara diyorum ki; 'sizin bu parlamentoda ne işiniz var. Bu parlamentoda yer alanların, eğer bir dünyaya bakışı yoksa, bir siyaset bilimiyle ilgili nasibi yoksa orada durmasına gerek yok. Geldiğin yere dön. Olması gereken bu. Biz milletimizin ve devletimizin bekası meselesini konuşuyoruz, onun adımını atıyoruz. Bir haftadır neredeyse Genelkurmay Başkanımız bölgede. Ne yapıyor? Bütün harekatı yürütüyor. Ankara da mı otursun? Senin parlamentoda oturduğun gibi. İşimiz var işimiz" dedi.

Erdoğan ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin öncülüğünce sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı'na destek veren Özgür Suriye Ordusu'na ilişkin “ÖSO terör örgütü değildir, tam bir direniş hareketidir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Mor ve Ötesi 20. yılında hem genç hem usta 

SONRAKİ HABER

Kanalizasyon kazısında göçük: 1 işçi öldü 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...