24 Aralık 2016 11:23

Öğretmene öğrencileri sahip çıktı

Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesinde görev yaparken facebook paylaşımı gerekçesiyle sürgün edilen Eğitim Sen üyesi Mehmet Ümit Ünal’a öğrencileri sahip çıktı.

Paylaş

Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesinde görev yaparken facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Salbaş Anadolu Lisesine sürgün edilen Eğitim Sen üyesi Mehmet Ümit Ünal’a öğrencileri sahip çıktı. Ünal, Ensar Vakfına bağlı bir evde ortaya çıkan tecavüz vakası ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfına sahip çıkması ile ilgili “Bir kereden bir şey olmaz”  demesine dair paylaşımlardan bulunmuştu ve kademe ilerleme cezası almıştı. 

‘İLERİCİ ÖĞRETMENLER SEÇİLİYOR’

Öğretmenlerine sahip çıkan öğrenciler, ilerici, aydın öğretmenlerin hedef alındığını belirterek öğretmenleri Mehmet Ümit Ünal’ın okullarına geri dönmesini istedi. İsmini vermek istemeyen öğrenciler okulda genel olarak herkesin bu olaydan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Bir öğrenci “Bizce haksız bir şekilde öğretmenlerimiz okuldan gitti. Tabii ki de geri gelmelerini istiyoruz ve bunun için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız” dedi. Eleştirinin suç olmadığını söyleyen bir başka öğrenci de, “Hükümetin kendisiyle zıt yönde olan görüşleri yok etmeye çalışması kabul edilemez” dedi.   

2014’te ekim ayında aynı okulda Mine Sarı isimli öğretmen Soma katliamında hayatını kaybeden işçiler için okul kürsüsünden dua okuyan Din kültürü öğretmeninin “Bahçedeki Müslümanlar adına okuyorum” tabirine ve Soma Katliamı’nı doğal afet olarak nitelemesine tepki gösterince sürgün edilmişti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cami imamı 9 kilo esrarla yakalandı

SONRAKİ HABER

TV10 emekçilerinin eylemi 12. haftasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...