24 Aralık 2016 11:10

Yıldırım: Suriye’de bulunma sebebimiz güvenliği sağlamak

Başbakan Binali Yıldırım, “Fırat Kalkanı”nı niye başladı?” eleştirilerine, ‘Bizim orda bulunma sebebimiz güvenliği sağlamak’ diye cevap verdi

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, “Fırat Kalkanı”nı niye başladı?” eleştirilerine “Bizim Suriye'nin toprağıyla ne işimiz var? Bizim orada bulunma sebebimiz; güney sınırlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak, oradan gelen tehditleri de gelmeden önlemek. O amaçla oradayız” diye cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kadın girişimcilerle buluşma toplantısında konuştu. 

Kadınların iş gücüne katılımı hala yetersiz olduğunu söyleyen Yıldırım, “Türkiye'nin kadın-erkek nüfusu neredeyse eşit. Hatta yüzde 1 kadınlar daha fazla. Onun için iktidar sizsiniz esasında. Yüzde 51-49 hatırladığım kadarıyla. Dolayısıyla burada yüzde 10'luk bir artış sağlayabilmişiz. Bunun daha da artması lazım. Bunu da siz yapacaksınız, siz hemcinslerinize daha çok alan açacaksınız. Madem erkeklerden şikayetiniz var, öyle mi? Tercihlerinizde pozitif ayrımcılığı siz başlatacaksınız” dedi. 

‘IRAK VE SURİYE’DEKİ YÖNETİM BOŞLUĞUNUN TÜRKİYE’YE ZARARI VAR’ 

Türkiye’nin asimetrik saldırıyla karşı karşıya olduğunu ileri süren Yıldırım, “Özellikle son 5-6 yılda Irak'ta, Suriye'deki yönetim boşluğu, otorite boşluğu orada terör örgütlerinin palazlanmasına, terör örgütleri marifetiyle o bölge üzerinde bazı ülkelerin emellerinin gerçekleştirilmesi için güzel bir zemin oluşturdu. Bize bunun zararı var. Zararı ne? Bize bu terör olarak dönüyor. Zaten 40 yıla yaklaşan bir terör sorunumuz var. Bu bölgelerdeki istikrarsızlık bu terör sorununu tekrar canlandırdı” diye konuştu. 

SURİYE’DE BULUNMA SEBEBİ VATANDAŞLARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKMIŞ

Yıldırım, “Fırat Kalkanı”nı niye başladı?” eleştirilerine ise şöyle cevap verdi: “Bizim orada ne işimiz var?' Bu Fırat Kalkanı başladıktan sonra Türkiye bölgede işin içine tam anlamıyla girdi. Peki başlatmasaydık, 'Gaziantep'in ortasına füze düşüyor, Kilis'in ortasına füze düşüyor, onlarca insan ölüyor, nerede bu devlet, niye bunlara bakmıyor?' Bakmanın yolu tehdidi kapıya gelmeden durdurmaktır. Bizim kendi topraklarımızı ekip biçsek, mamur etsek bize yeter, bizim Suriye'nin toprağıyla ne işimiz var? Bizim orada bulunma sebebimiz; güney sınırlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak, oradan gelen tehditleri de gelmeden önlemek. O amaçla oradayız." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

DBP’li 3 belediyeye daha kayyım

SONRAKİ HABER

İHD: Hasta tutuklu Ahmet Türk serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...