24 Aralık 2016 10:31

Didim'de HDP'li 8 kişi tutuklandı

Aydın’ın Didim ilçesinde 16 Aralık Cuma günü gözaltına alınan HDP yönetici ve üyesi 8 kişi tutuklandı. 

Paylaş

16 Aralık Cuma günü sabah erken saatlerde evleri basılarak gözaltına alınan İl Eş Başkanı Tamiş  (Pınar) Akpınar, İlçe Yönetim Kurulu üyesi Abdülcelil Yılmaz, üyeler Kemal Süvarioğulları, Ahmet Polat, Yasemin Turan, Ömer Faruk Yılmaz, Yunus Emre Erkol, Devrim Uzunboylu, çıkarıldıkları Didim Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

HDP yönetici ve üyeleri “terör örgütü propagandası yapma suçu işlediklerine dair dosya içeriğine göre kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut kanıtlar bulunduğu, kaçacakları yönünde kuvvetli şüphe oluştuğu, suçun vasıf ve mahiyeti itibariyle adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı, atılı suçun kanundaki yaptırımı göz önüne alındığında tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu” iddiasıyla tutuklanmalarına karar verildi.

Tutuklanan HDP yönetici ve üyesi erkekler Söke Güllübahçe Kapalı Cezaevine gönderilirken, kadınların Aydın E Tipi Cezaevi’ne gönderildikleri öğrenildi.

HDP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Tuncer Bengi konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Partilerine karşı linç kampanyası yürütüldüğünü belirten Bengi, parti yöneticileriyle üyelerinin sosyal medya paylaşımları ile yasal basın açıklaması ve yürüyüşler nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’la suçlandıklarını ve hukuksuzca tutuklandıklarını belirtti.

“Tutuklanan İl Eş Başkanımız, İlçe Yöneticimiz ve üyelerimiz 2014 ve 2015 yıllarında Didim’de yapılan izinli basın açıklaması ve yürüyüşler nedeniyle suçlanmaktadırlar” diyen Bengi: “Barış istem ve söylemleri suç olarak gösterilmeye çalışılmaktadır. Dosyada, yasal etkinliklere ait görüntüler ve sosyal medya paylaşımları dışında delil olarak sunulan hiç bir şey yoktur. İl Eş Başkanımız, İlçe Yöneticimiz ve üyelerimiz gözaltına alındıklarında Didim Emniye Müdürlüğü tarafından basına servis edilen ve bazı basın organları tarafından sorumsuzca kullanılan fotoğraf ve haber gerçeği yansıtmamaktadır. O fotoğrafta yer alan ruhsatsız av tüfekleri ve tabancanın yönetici ve üyelerimizle hiç bir ilgisi yoktur. O fotoğraftaki ruhsatsız av tüfekleri ve tabanca Yalıköy’de meydana gelen, partimiz ve üyelerimizle hiç bir ilgisi olmayan adli olayla ilgilidir. Didim Emniyet Müdürlüğü, hukuksuzca basına servis ettiği bu fotoğrafla, yönetici ve üyelerimize karşı “terörist” algısı yaratmaya, üyelerimizin tutuklanmasına zemin oluşturmaya çalışmıştır. Partimize “terör örgütü” imajı vermeyi hedeflemiştir. Dava dosyasıyla bu durum belgelenmiştir. Bu gerçek dışı yakıştırmalar ve hukuksuz tutuklamalar, partimizin barış ve demokrasi mücadelesine gölge düşüremeyecektir. Barışa ve demokrasiye ulaşma hedefimizden ve mücadelemizden vazgeçiremeyektir” dedi. (Didim/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP ve DBP'li çok sayıda kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Aydın Engin'e ölüm tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...