24 Aralık 2016 09:24

Maraş’ta yasaklara rağmen anma: Acılar yok sayılarak dinmez

Maraş katliamının 38.yılında katliamın yaşandığı Maraş’ta Valiliğin yasağına rağmen anma yapıldı. 

Paylaş

Maraş katliamının 38.yılında katliamın yaşandığı Maraş’ta anma yapıldı. Maraş Valiliğinin kentteki tüm eylemleri yasaklamasına rağmen bir anma gerçekleştirilirken, anmada katliamda hayatını kaybedenler anıldı. Yapılan açıklamada 38 yıl geçmesine rağmen hala katliamın ardındaki gerçek suçluların cezalandırılmadığına dikkat çekildi.

Maraş katliamının 38.yılında anma etkinlikleri devam ediyor. Katliamın yaşandığı Maraş’ta bir anma düzenlendi. Valiliğin kentteki tüm eylemleri yasaklamasına rağmen Yörük Selim Erenler Cem Evi önünde bir araya gelen yurttaşlar hayatını kaybedenleri andı. Yapılan anmaya  CHP ve HDP milletvekillerinin yanı sıra PSKAD Genel Başkanı Gani Kaplan, Hacı Bektaş-ı Derneği Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Tuncer Baş, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, İngiltere Alevi Derneği Başkanı İsrafil Erbil, Almanya Alevi Dernekleri Federasyonu Onursal başkanı Turgut Öker, Avrupa Alevi Hareketi ve Türkiye Alevi Federasyonu yöneticileri de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Alevi Bektaşi Federasyonu kadın örgütlenme Sekreteri Sevim Yalıncakoğlu, Türkiye’nin artık katliamlarla yüzleşmesi gerektiğini söyledi.  

38 yıl geçmesine rağmen hala katliamın ardındaki gerçek suçluların cezalandırılmadığını söyleyen Yalıncakoğlu,  dava dosyasının da kamuoyundan hukuksuz bir şekilde gizlendiğini söyledi. 

‘HER YIL ANMALAR ENGELLENİYOR’

Katliam anmalarının yasaklanmasına da tepki gösteren Yalıncakoğlu, “Biz her yıl anmaya geldiğimizde engelleniyoruz, araçlarımız bekletiliyor, saldırıya uğruyoruz ve sürekli bir saldırı ile karşılaşacağımız tehdidi ile sindirilmeye çalışıyoruz. Bizim amacımız acımızı paylaşmak. Çünkü bizim inancımız ağaca toprağa ikrar vermiş bir inançtır. Bu topraklar Alevilerin kadim topraklarıdır. Aşıklarımızın sadıklarımızın yetiştiği topraklardır. Bizi buradan göç ettirmeye çalışılması Alevi asimilasyonudur. Bunun farkındayız ve toprağımıza sahip çıkacağız.” dedi.(Maraş/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çepeçevre Yaşam, yayınına Evrensel WebTV'de devam ediyor

SONRAKİ HABER

Temizlik işçisi kadının 2 çocuğu yanarak öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...