24 Aralık 2016 08:00

Lüleburgaz'da partilere yönelik saldırı protesto edildi

ÖDP, EMEP ve HDP bürolarının ırkçı gruplar tarafından yakılması, Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi. 

Paylaş

HDP,ÖDP ve EMEP binalarına yönelik saldırıyla ilgili, Üçgen Park'ta yapılmak istenen basın açıklaması, OHAL gerekçe gösterilerek, Kaymakamlık tarafından yasaklanınca açıklama . Kristal-İş Salonu'nda yapıldı.

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlendiği açıklamaya KESK'e bağlı sendikalar, DİSK/Gıda İş, Lüleburgaz Kent Konseyi, Emekli Sen, CHP, Yeşiller ve Sol Gelecek, ÖDP, HDP ve EMEP katıldı. Basın açıklamasını, ÖDP Kırklareli İl Başkanı Ali Osman Topuz okudu.

ÜLKEMİZİN DEMOKRATİK GELECEĞİNİ SAVUNACAĞIZ

Suriye’de, El Bab’da hayatını kaybeden askerleri saygı ile andıklarını ve ailesine başsağlığı dilediklerini belirten Topuz: “Son iki haftadır gerçekleştirilen terörist saldırılarla toplumda bir infial yaratılmak isteniyor. Yaşamını kaybeden genç insanlarımızın üzüntüleri yaşanırken, ülkenin çeşitli yerlerinde, demokrasinin temeli olan siyasi parti ve sendikalara saldırılar artarak devam ediyor. Patlayan bombalar, saldırıların vesilesi yapılmaya çalışılarak, asıl sorumlular gizlenmeye, siyasal iktidarın ısrarla uyguladığı düşmanlaştırıcı politikalar haklı çıkarılmaya çalışılıyor.

Basında okudunuz… Bu hafta içinde, önce Salı günü gecesi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Emek Partisi ve Halkların Demokratik Partisi bürolarının bulunduğu kata girilerek, ortak kullanım alanı olan salonun duvarlarına yazılar yazıldı, afişler, panolar yırtıldı, eşyalara zarar verildi. Olayla ilgili emniyete bilgi verildi, önlem alınması istendi…

Aynı yere Çarşamba günü gecesi, saat 01.30 civarı tekrar giren saldırganlar, bu kez salonda bulunan dolap, bayrak, afiş, koltuk, dolap gibi eşyaları ateşe vererek yaktılar. Bu bir kundaklama hareketidir, demokratik haklara saldırıdır” dedi.

Konu ile ilgili, üç parti temsilcisi olarak Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’yı ziyaret ettiklerini ve saldırılardan duydukları rahatsızlığı dile getirdiklerini ifade eden Topuz şöyle konuştu: “Kaymakam Bey, olayı araştırdıklarını, faillerin bulunacağını ve yargıya teslim edileceğini, Lüleburgaz’daki huzurun bozulmasını istemediklerini söyledi. Bizler, bunun takipçisi olacağımızı bildiriyor ve yetkililerden, faillerin derhal bulunmasını istiyoruz.”

Anayasayı değiştirerek, sivil diktatörlüğe doğru yol alan AKP Hükümetinin, muhalefetin karşı duruşunu kırmayı hedeflediğini dile getiren Topuz “Ancak bilinmelidir ki, bu saldırılar bizim direncimizi kırmaz, tam tersine kat be kat arttırır. Bu saldırılar çerçevesinde AKP Hükümeti, sorumluluktan kaçarak, suçu başkalarının üzerine atarak, hedef şaşırtmaktadır. Karanlık ve kanlı politikalardan beslenen güçler, Cumhurbaşkanının “milli seferberlik çağrısı”ndan vazife çıkararak, ilerici, devrimci kurumlara saldırıyorlar. Bu nedenle namluyu barış, demokrasi ve kardeşçe bir arada yaşamı savunanlara yönelterek, kamuoyunu susturup başkanlık rejiminin önündeki engelleri temizlemeye çalışıyorlar. Biz, AKP’nin hedeflediği İslam faşizmine ve totaliter sivil diktatörlüğe karşı direneceğiz.

Son olarak, bizler Trakya ve Lüleburgaz’ın demokratik ve bir arada yaşama kültürünü değiştirmek isteyen tüm uğraşları yakından izliyoruz. Yapılan saldırılarla bölgeyi provoke etmek isteyenlere göz yummadan aydınlık bir gelecek için, halkımızın kardeşçe, bir arada yaşayacağına inanarak, kahrolsun faşizm diyoruz” diye konuştu. (Lüleburgaz/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık sosyal medyanın peşine düştü

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem’in manşetini okumak ‘suç!’ oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...