24 Aralık 2016 07:19

CHP’li Barış Yarkadaş Hüsnü Mahalli’yi ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklu gazeteci Hüsnü Mahalli’yi ziyaret etti.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi gören tutuklu gazeteci Hüsnü Mahalli’yi ziyaret etti. Yarkadaş, “Mahalli, kendisini soranlara teşekkür etti. Morali iyi ama sağlık durumu kritik” dedi.

BEN NE YAPTIM DA TUTUKLANDIM?

Mahalli ile yaklaşık bir saat görüşen CHP Milletvekili Yarkadaş, tutuklu gazetecinin mesajlarını kamuoyu ile paylaştı. CHP’li vekil, Mahalli’nin günde 11 ilaç içtiğini, 3 kez de serum kullandığını belirtti. Mahalli’nin sağlık durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi verdiğini belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: “Gazeteci ağabeyimiz, bir suç işlemediğini, iktidarı eleştirdiği için tutuklandığını söyledi. Sağlık sorunlarının bilinmesine rağmen tutuklanmasını ise vicdani bulmadığını dile getirdi. Sohbetimizde bir de bilgi verdi. 2011 yılında rahatsızlandığında, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a talimat veriyor ve tedavisiyle ilgilenilmesini istiyor. Bakan Akdağ, Mahalli’yi arayıp ABD’de tedavi ettirmeyi öneriyor. İktidar yetkilileri, sağlık sorunlarını bilmesine rağmen, Mahalli’nin bu halde cezaevinde kalmasına göz yumuyor.”

Mahalli’nin şu an yürüme güçlüğü çektiğini belirten Yarkadaş, “Mahalli, (Ben ne yaptım da tutuklandım?) sorusunu dile getirdi. Bu sorunun cevabını merak ediyor. Kamuoyunun da bu sorunun cevabını sormasını istiyor. Mahalli, iktidarı eleştirdiği için tutuklandığını söylüyor. Yaptığı yorumlarda ve attığı tweetlerde hiçbir hakaretin yer almadığını dile getiriyor” dedi.

KAÇACAK MIYIM?

Yarkadaş, Mahalli’nin Halk TV, Evrensel, Cumhuriyet, Yurt ve Sözcü ile kendisi hakkında kaygı duyan tüm gazetecilere teşekkür ettiğini de aktardı. Mahalli’nin “Tutuklu kalmam tıbbi ve vicdani açıdan uygun değil. Serbest bırakılırsam kaçacağımı mı düşünüyorlar?” sorusunu dile getirdiğini belirten Yarkadaş, “Mahalli görüşmemizde, doktorların itirazlarına rağmen savcıya giderek ifade verdiğini hatırlattı. Bu gerçeğe rağmen tutuklanmasının takdirini kamuoyuna bırakıyor” dedi.

Yarkadaş, “Mahalli bir an önce tahliye olmak ve tedavisini daha sağlıklı koşullarda sürdürmek istiyor. Burası her ne kadar hastane de olsa sonuçta cezaevi koşulları geçerli... Kapısında dört jandarma, bir infaz koruma memuruyla yatıyor. Türkiye’nin bir an önce bu ayıptan kurtulması lazım. Ayrıca, Hüsnü Mahalli’nin sağlığının yanı sıra özgürlüğüne de kavuşması gerekiyor” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Noel ve Yaldo Bayramları Kutlu Olsun…

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu, Yıldırım’a IŞİD’in elindeki askerleri sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...