24 Aralık 2016 00:17

2016'da Akdeniz'de 5 bin mülteci yaşamını yitirdi

Akdeniz’de yaşamını yitiren mültecilerin sayısı rekor düzeye ulaştı. Mültecilere yardım kuruluşlarının verdiği bilgilere göre, toplam 5 bin kişi öldü.

Paylaş

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından dün Cenevre'de yapılan ortak açıklamada, bu yıl içinde Akdeniz'i teknelerle geçmek isterken 5 bin kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Deutsche Welle'nin haberine göre UNHCR Sözcüsü William Spindler "bunun şimdiye kadar kaydedilen en yüksek rakam olduğuna” dikkati çekti. Açıklamada, bu yıl içinde her gün ortalama 14 göçmenin Akdeniz'de yaşamını yitirdiği belirtildi.

UNHCR ve IOM'un verdiği bilgilere göre, perşembe günü meydana gelen son kazada Libya'dan İtalya'ya giden iki teknenin Sicilya açıklarında alabora olması sonucu yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetti.

IOM tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl ise Akdeniz'de 3 bin 777 kişinin öldüğü belirtildi.

UNHCR'den yapılan açıklamada, bu sayıların Avrupa'ya mültecilerin gelebilmesi için meşru güzergâhların ne kadar gerekli olduğunu gösterdiği belirtildi. "Meşru güzergâhlar olsa, insanların tehlikeli deniz yolculuğuna kalkışmayacağı ve insan kaçakçılarına mecbur kalmayacakları" ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bu hafta vizyona 9 yeni film giriyor - 23 Aralık 2016

SONRAKİ HABER

Balıkesir'de HDP'li yöneticiler tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...