23 Aralık 2016 19:18

Öldürülen Fatma Uyar'ın Annesi Hatice Uyar tutuklandı

Geçen sene öldürülen KJA Aktivisti Fatma Uyar'ın Annesi Hatice Uyar tutuklandı.

Paylaş

Geçen sene Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde öldürülen Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivisti Fatma Uyar'ın annesi Hatice Uyar, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Kumçatı Belediyesi çalışanı Mehmet Durak ise 2011 yılında Facebook hesabından o dönem başbakan olan Erdoğan'a hakaret içerdiği iddia edilen bir paylaşımı beğendiği gerekçesiyle tutuklandı.

Geçen yıl Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi Üyesi Sêvê Demir ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ile birlikte öldürülen Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivisti Fatma Uyar'ın annesi Hatice Uyar önceki gün gözaltına alınmıştı. Hatice Uyar, İki günlük gözlatı süresinin ardından akşamüstü savcılığa çıkartıldı. Savcılıktan da "Örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Üzerinde gizli tanık ve istihbari bilgi olduğu gerekçesi ile mahkeme heyeti, Uyar'ın "örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hatice Uyar, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Ayrıca dün Şırnak'ın Kumçatı Belde Belediye çalışanlarına yönelik yapılan ev baskıları sonucu gözaltına alınan belediye çalışanları Mehmet Durak, Sait Çöker ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Sakin ile eski DBP Yöneticisi Arafat Güler gözaltına alınmıştı.

Savcılık tarafından tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edilen Çöker, Sakin ile Güler serbest bırakılırken; Durak ise 2011 yılında Facebook'ta dönemin başbakanı Recep Tayyip Eroğan'a hakaret içeren bir paylaşımı beğendiği için "Başbakana hakaret etmek" gerekçesi ile tutuklandı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da kaza: 6 yaralı

SONRAKİ HABER

Maraş'ta katledilenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa