23 Aralık 2016 17:21

HDP ve DBP'ye yönelik gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor

Birçok kentte çok sayıda kişi gözaltına alındı vaya tutuklandı. Tutuklamaların çoğu sosyal medya paylaşımları nedeniyle gerçekleşti. 

Paylaş

HDP ve DBP'ye yönelik siyasi operasyonlar bugünde devam etti. Birçok kentte çok sayıda kişi gözaltına alındı vaya tutuklandı. Tutuklamaların çoğu sosyal medya paylaşımları nedeniyle gerçekleşti.

Antalya'da 12 Aralık’ta yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan 4’ü 18 yaşından küçük çocuk toplam 7 kişi İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgularının ardından sosyal medya hesapları üzerinden “Örgüt propagandası yapma” suçlaması ile 6 kişi mahkemeye sevk edilirken, 1 kişi ise serbest bırakıldı. Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Furkan Ari, Mehmet Ari, Nurullah Ar, Ramazan Bağ, Mehmet Fidan, Hakan Öter tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

SİİRT 

Siirt'in Eruh ilçesinde bir hafta önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan İzzettin Timurtaş, Reşit Akan, Ömer Yılmaz, Hüseyin Dündar ve Süleyman Arslan emniyetteki işlemlerin ardından Eruh Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık tarafından nöbetçi sulh hakimliğine sevk edilen 5 kişi ‘örgüte yardım etme’ ve ‘örgüt üyesi olma’ iddiasıyla tutuklandı.
Tutuklanan 5 kişi Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

MALATYA 

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bu sabah yapılan ev baskınlarında Demokratik Bölgeler Partisi İl Yöneticisi Abdurrahman Başak ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ile işyerinde yapılan baskın  Nazım Bayram gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

HAKKARİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağdibi, Bataklı ve Bulaklı köylerine sabah saatlerinde askerler tarafından birçok eve baskın düzenlendi. Yapılan ev baskınlarında Rıfat Onma, Arafat İşözü, Fazıl Aytaş, Cebrail Ateş, Sabri Ateş, Abidin Ateş ve Giravi Gürdal adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen yurttaşlar İlçe Emniyet Müdrülüğü’nde tutuluyor. 

ADANA

Adana'da da önceki gün gözaltına alınan Ramazan Şimşek, Yunus Gül, Ahmet Yıldız ile S.Y. ve B.G. adlı çocuklar bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 2'i çocuk 5 kişi sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Şimşek ve Gül’ü tutuklarken, Yıldız, S.Y. ve B.G. adlı çocuklara ise ev hapsi cezası verdi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Işık: 3 askerimiz IŞİD’in elinde

SONRAKİ HABER

Sivas'ta mesai saatleri değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...