23 Aralık 2016 16:44

Amed Film Festivali 2. gününde devam etti

Amed Film Festivali 2. gününde sinemaseverlerin yoğun ilgisi eşliğinde devam etti.

Paylaş

Sinemaseverlerin yoğun ilgisi karşısında Diyarbakır’da 3 ayrı merkezde izleyiciyle buluşan 2. Amed Film Festivali, akademi ve kısa film gösterimleri ile devam etti.

Ortadoğu Sinema Akademisi’nin organize ettiği ve Eğitim Sen, Türk Mimar ve Mühendisleri Odası (TMMOB) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin desteği ile Diyarbakır’da düzenlenen 2. Amed Film Festivali ikinci gününde devam ediyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde İraj Mohammedi Razini’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Zalzalak’ kısa film gösterildi. Daha sonra ise Qemçurçî, Neqş, Dara Hinarê ve Ez û Ez akademi filmleri gösterildi. Zalzalak, Azad, Orman, Wong Kar Waı Üzerine, Kısa Bir Film, Siyah Atın Hatıraları ve Babam Toz Şeker isimli kısa filmler de festival kapsamında izleyicilerle buluştu.

Eğitim Sen’de ise Kafa, Yumurta, Kürdistan Nerede, Yoğurt, Altın Vuruş, Koloni ve Saklı kısa filmleri izleyicilerle buluştu. Diğer yandan TMMOB Diyarbakır Şubesi’nde ise Koloni, Toz Bezi ve Bağlar kısa filmlerinin gösterimleri yapıldı. Festival yarın da film gösterimleriyle devam edecek. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme'de kıyılara sızan yakıt kirliliği temizleniyor

SONRAKİ HABER

Bakan Işık: 3 askerimiz IŞİD’in elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa