23 Aralık 2016 16:27

Çeşme'de kıyılara sızan yakıt kirliliği temizleniyor

Çeşme'de geçtiğimiz günlerde kayalıklara oturan gemiden denize sızan yakıtın oluşturduğu kirlilik temizlenmeye başlandı.

Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesinde kayalıklara oturan Panama bandıralı Lady Tuna gemisinden denize sızan 50 tona yakın yakıtın, Paşa Limanı ve Ilıca Yıldız Burnu kıyılarında oluşturduğu kirliliği temizleme çalışmalarına başlandı. Temizlik çalışmalarının 2 ay kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

Denize sızan yakıtı temizlemek için İstanbul'dan gelen özel bir temizlik şirketinin ekipleri, kirlenen denizi temizleme çalışmalarına başladı. Fırtına nedeniyle Paşa Limanı ve Ilıca Yıldız Burnu kıyılarına kadar ulaşan ve ciddi bir kirlilik oluşturan yakıt, uzman temizlik ekipleri tarafından denizden ve kıyıdan toplanmaya başlandı. Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de 25 kişilik bir ekiple Ylıdız Burnu'na giderek, balıkçı teknelerinin olduğu bölgelerde denizdeki kirliliği temizleme çalışmalarına destek verdi.

KAYALIKLARA OTURMUŞTU

Geçen 18 Aralık Pazar günü Ildır'daki bir balık çiftliğinden aldığı orkinosları Japonya'ya götürmek üzere yola çıkan Panama bandıralı 'Lady Tuna' adlı gemi, balıkçı teknelerine çarpmamak için manevra yaparken Pırasa Adası yakınlarında kayalıklara oturdu. Kayalıklara oturan geminin gövdesinde yırtık oluşurken, büyük miktarda akaryakıt denize sızdı. Geminin etrafı bariyerlerle çevrilmesine karşın yakıtın çevreye yayılmasına engel olunamadı. Çevreye yayılan yakıtın bir bölümü, fırtınanın da etkisiyle kıyılara ulaştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Canikli: Ankara'nın güvenliği El Bab'ınkiyle eş anlamlı

SONRAKİ HABER

Amed Film Festivali 2. gününde devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...