23 Aralık 2016 13:42

ATV’ye ‘Atatürk’e hakaret’ cezası

RTÜK, Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle ATV'ye para cezası verdi.

Paylaş

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yandaş ATV’nin Avrupa kanalında Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye yapılan hakaretleri şikayet eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın başvurusu sonucu ATV’ye para cezası verdi.

RTÜK, kanala 6112 sayılı Kanun’un 8. maddesinin 1/ (ç) ve (i) bendleri kapsamında yaptırım uygulanma kararı aldı. Böylece ATV Avrupa kanalının RTÜK’e para cezası ödemesi de kesinleşti.

Kararın ardından açıklama yapan Yarkadaş, “Bu iftira ve hakaretlere sessiz kalacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bir takım kendini bilmezlerin alçakça saldırılarına sessiz kalmayacağız” ifadesini kullandı.

‘AKİT TV, KILIÇDAROĞLU’YA İFTİRA ATIYOR’

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKİT TV’de yayımlanan bir programda da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya hakaret edildiği gerekçesiyle de RTÜK’e başvurdu. Yarkadaş, AKİT TV’de 21 Aralık 2016 tarihinde yayımlanan “ANA HABER “ isimli programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya ispattan yoksun iftira ve hakarette bulunulduğu gerekçesiyle RTÜK’e şikayet dilekçesi verdi. Yarkadaş, söz konusu yayının 6112 sayılı Yasa çerçevesinde değerlendirilerek gereğinin yapılmasını talep etti? (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık yakıldığı iddia edilen askerler konusunda suskun

SONRAKİ HABER

Muharrem Erbey: Kürt’ü yok sayarak sorunu çözemezsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...