23 Aralık 2016 13:28

Hamileyim dememe rağmen darbettiler

Adana’da polis, hamile olduğunu belirtmesine rağmen iki aylık hamile kadını darbetti.

Paylaş

Adana’da adliye önünde polis tarafından darbedilen iki aylık hamile kadın Y.Ü.T, hamile olduğunu söylemesine rağmen darbedildiğini belirterek, “Buna rağmen bana yumruk ve tekme attılar. Kasıklarıma ve böbreklerime vurdular. Darp olayından sonra sancılarım oldu. Şikayetçi olsam beni suçlu olarak görürler” dedi.

Adana’da 19 Aralık’ta Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek ve Adana Kadın Platformu Üyesi Derya Çiçek Nar’ın aralarında olduğu 20 HDP yöneticisinin adliyeye getirilmesi sırasında adliye önünde bekleyenlere polis saldırmış, saldırı sırasında adliye önünde bekleyen ve iki aylık hamile olan Y.Ü.T. adlı kadın hamile olduğunu belirtmesine rağmen darbedilmişti.

ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM DEDİM, YÜZÜ KAPALI VURDU

Mesai saati bitmeden adliye koridorlarından polislerce çıkarıldıklarını ve polislerin adliye önünde beklemelerine izin vermediğini ifade eden Y.Ü.T, bunun üzerine cafeye girdiklerini ve buna rağmen polisin kendilerine saldırdığını kaydetti. Y.Ü.T. “Arkadaşlarım polislere, ‘Arkadaşımız hamile vurmayın’ diyerek bağırdı. Buna rağmen bana yumruk ve tekme attılar. Kasıklarıma ve böbreklerime vurdular. Ben şikayetçi olacağım deyince bana vuran polis gitti. Yüzü kapalı biri gelip, vurmaya başladı” dedi. Saldırının oldukça sert olduğunu belirten Y.Ü.T, “Darp olayından sonra sancılarım oldu. Eşimden korktuğum için hastaneye gidemedim. Suç duyurusunda bulunmak istedim, kimi kime şikayet edeyim. Şikayetçi olsam beni suçlu olarak görürler. Ondan suç duyurusunda bulunmadım. Biz gözaltında olan bir kadın arkadaşımız için oradaydık. Ama polis saldırısına uğradık. Bu saldırı polisin kadına olan yaklaşımını gözler önüne serdi” şeklinde konuştu.  (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yerli tohum yok olacak, şirketler tekelleşecek

SONRAKİ HABER

Dink davasında Özkılınç: Meydan okurcasına işlenmiş cinayet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...