23 Aralık 2016 13:12

Aktroller, Karlov’un ölmünü sergi yöneticisine bağladı

Aktroller, Andrey Karlov’un öldürüldüğü sergiyi düzenleyen Timur Özkan’ı sosyal medyada hedef haline getirdi.

Paylaş

Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü sergiyi düzenleyen Ankaralı Gezginler grubu yöneticilerinden Timur Özkan, sosyal medyada Aktrollerin hedefi oldu. Sosyal medyada ‘serginin koordinatörü de FETÖcü çıktı’ diye başlayan linç kampanayasına karşı Özkan, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konu hakkında Evrensel'e bilgi veren Özkan, “Pazartesi akşamı yaşadığımız acı olaydan sonra, bir yandan medyanın sorularına yanıt vermekten öte yandan zorunlu resmi işlemlerle uğraşmaktan daha yasımızı bile tutamamışken şimdi bir de sosyal medyada, aleyhimde yürütülen bir iftira kampanyasıyla karşı kaşıya kalmış bulunuyorum. Troller neden evimin aramandığını, telefonlarımın dinlenmediğini soruyor” dedi.

Aktrollerin olayı FETÖ ile bağlantılı göstermek için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Özkan, “Darbe girşiminden çok önce Twiter'da izleyicilerinden biri olduğum bir şahsın FETÖ'cü olması üzerinden bu kampanaya yürütülüyor. Benim muhalif bir siyasi duruşum olduğu sır değildir ve dolayısıyla pek çok muhalif yazar veya siteyi takip etmekte olduğum da gerçektir. Ancak beni yakından tanıyanların iyi bildiği gibi FETÖ'yle, FETÖ'cülerle hiç bir işim olamaz” diye konuştu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM'

Akrtollerin “Serginin koordinatörü de FETÖ'cü çıktı” diye kendisini karalamaya çalıştığına dikkat çeken Özkan, “Savcılığa suç duyusunda bulundum. Bu trollerin bulunmasını istedim. Ayrıca FETÖ ile bağım olmadığını kanıtlamak için telefon kayıtlarımın incelenmesi ile evimin aranmasını talep ettim” diye yaşadığı mağduruiyeti aktardı.

Özkan, Büyükelçi  Karlov'un sergiye katılacağını 2 saat önce öğrendiklerini söyleyerek, “Ortak bir etkinlik olduğu için katılmış olmalı” demişti. Yine Ankaralı Gezginler Grubu yöneticilerinden Vedat Biner ise etkinliğin duyuru afişinde bile elçinin konuşma yapacağına dair bir şeyin yer almadığını belirterek, “Rus Elçiliği etkinliğimize sponsor olmuştu ve fotoğrafların basın masraflarını karşılamıştı. Etkinliğin duyurularında elçinin konuşma yapacağı yer almıyordu. Biz de o gün gittiğimizde öğrendik. Gruptan arkadaşlar söyledi. Sanırım gruptan birsi elçiyi davet etmiş” diye konuşmuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düzce'de otomobil ile öğrenci servisi çarpıştı: 12 yaralı

SONRAKİ HABER

CHP'li Özgür Özel: Askerlerin yakıldığı görüntüler doğru mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...