23 Aralık 2016 11:54

Yetkililerin bilindik açıklamalarını kabul etmiyoruz

Emek Partisi, Lüleburgaz'da ÖDP, HDP ve EMEP binalarının yapılmasına yönelik protestonun engellenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Partisi, Lüleburgaz’da ÖDP, HDP ve EMEP binalarının yakılmasını protesto için yapılmak istenen basın açıklamasının Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından engellenmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Emek Partisi’nin yaptığı açıklama şöyle : 

“Lüleburgaz’da çarşamba gecesi ÖDP, HDP ve partimizin ilçe binalarının kundaklanmasını protesto etmek isteyen Emek ve Demokrasi Platformu’nun açıklaması Kaymakamlık tarafından engellendi. Kaymakamlık “güvenliğin sağlanmayacağı” gerekçesiyle açıklamaya izin verilmediğini duyurdu.

Emekten, barıştan, demokrasiden yana partilerin binalarına yönelik saldırılara engel olmayan, sorumluları açığa çıkartıp cezalandırmayan yetkililerin bilindik açıklamalarını kabul etmiyoruz.

Partimize yönelik saldırı barışa, kardeşliğe ve işçilerin siyaset yapabilme hakkına dönüktür.

Savaşı ve terörü kışkırtan devlet politikalarının hedefi haline getirilen partilerimiz, faşist saldırganlık karşısında halkın birlik ve mücadelesine daha güçlü sarılarak yanıt verecektir. Cumhurbaşkanını ve hükümet yetkililerini barışın kardeşliğin dilini korumaya; nefret, düşmanlık dilini ve politikalarını terk etmeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Halkevleri: IŞİD 2 askeri yakarak katletti sorumlusu AKP’dir

SONRAKİ HABER

Mutki Kaymakamı, Belediyeye kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...