23 Aralık 2016 11:22

Kocaeli'de abluka kalktı KESK Ankara Yürüyüşü devam etti

KESK üyeleri Valilikle yapılan görüşmeler sonucunda önlükleriyle araçlarına yürüyerek Ankara yürüyüşüne devam etti

Paylaş

KESK üyelerinin Ankara Yürüyüşü Kocaeli'deki 2 günlük abluka sonrasında devam ediyor. Görüşmeler sonucunda KESK'lilerin önlükleriyle yürüme talebi kabul edildi ve yürüyüş devam etti. KESK yaptığı açıklamada oratım Kocaeli Valisinin gerdiğini belirtti.

Sabah polis, Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’nin bulunduğu bina önünde açıklama yapmak isteyen KESK'lilerin binadan çıkmasını engellemiş, önlükleriyle yürümelerine izin verilmeyeceğini söylemişti. KESK üyeleri, yapılan görüşmelerin ardından önlükleriyle araçlarına yürüyerek yollarına devam etti. Valiliğin KESK'in önlüklerle yürüme isteğini kabul etmesinin ardından KESK üyelerinin iki gündür Kocaeli'de karşılaştığı abluka son buldu ve Ankara yürüyüşüne devam edildi.

Sabah Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’nin bulunduğu bina önünde KESK üyelerini çıkarmayan ve taşıdıkları pankarta el koyan polis, açıklamaya izin vermemişti. Vali ile görüşmelerini sürdüren KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Eğitim-Sen'de açıklama yapmıştı.

‘VALİ İLE ÖNCEDEN GÖRÜŞTÜK’

KESK Kocaeli Şubeler Platformu dönem sözcüsü Yener Çalışkan KESK üyelerinin yeleklerle yürüyerek araçlarına binmek istediklerini belirtmiş, günler öncesinden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile görüştüklerini aktararak, "İlimizdeki durumu bilerek, Vali ile görüştük. Barışçıl bir eylem olacağını ifade ettik. Taleplerimizin makul olduğunu ifade etti. Ama dün akşam ve bu sabah önlüklerle yürümeyeceksiniz dediler. Bizim önlüklerimizi kimse çıkartamaz, ortamı geren Kocaeli Valisidir" dedi. Slogansız olarak yürüyeceklerini belirten Çalışkan, "Doğru bildiğimizi yapıyoruz, onun için mücadele ediyoruz. Sayın Vali bunu dikkate alsın. Görüşmelerimiz devam ediyor, bekliyoruz. Slogansız olarak yürüyecektik, sadece 100 metre yürüyerek arkadaşlarımızı araçlara bindirip yolcu edecektik" demişti. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TMMOB'den KESK yürüyüşüne destek

SONRAKİ HABER

Soba zehirlenmesi: 3 kardeşten 2'si yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...