23 Aralık 2016 11:30

TMMOB'den KESK yürüyüşüne destek

TMMOB, KESK'in başlattığı 'Emekçi Yürüyüşü'ne destek olduklarını açıkladı.

Paylaş

TMMOB Başkanı Emin Koramaz, KESK'in kamudaki kıyıma karşı İstanbul'dan Ankara'ya yaptığı Emekçi Yürüyüşü’ne destek mesajı yayımladı. 

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz yaptığı yazılı açıklamada, KESK'in KHK ve ihraçlara karşı “İşimi Ekmeğimi Geri İstiyorum” şiarıyla 21 Aralık Çarşamba günü İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı “Emekçi Yürüyüşü”nü desteklediklerini ifade etti. 

Yürüyüşün başladığı günden beri polis saldırısı ve engellemelerine maruz kaldığı belirtilen Koramaz, açığa alınan ve ihraç edilen kamu emekçilerinin derhal görevlerine iade edilmesi gerektiği kaydetti. Kamu emekçilerinin hiçbir yasal soruşturma yapılmaksızın, temel insan haklarına aykırı olarak işlerinden atılması kabul edilemeyeceğini belirten Koramaz, “TMMOB, emekten, demokrasiden, barıştan yana tüm üyelerinin ve tüm kamu görevlilerinin yanındadır. Emek ve demokrasi mücadelesinde kardeş mücadele örgütümüz olan KESK’in ihraç edilen ve açığa alınan üyelerinin görevlerine iade edilmesi amacıyla başlattığı ve Ankara’da sona erecek olan ‘Emekçi Yürüyüşü’nü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak destekliyor, dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soma patronu mahkemeye çıkıyor

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de abluka kalktı KESK Ankara Yürüyüşü devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...