23 Aralık 2016 10:25

HDP Sözcüsü Bilgen: Parlamentonun kendisi yedek yapılıyor

Yedek milletvekilliğinde çark eden AKP'li milletvekillerine HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen böyle seslendi: Günaydın

Paylaş

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, AKP ve MHP'nin başkanlık teklifinde bulunan yedek milletvekilliğine bazı AKP'li vekillerin karşı çıktığı haberlerini “Günaydın” diye yorumladı, parlamentonun tümüyle yedek bir pozisyona düşürüldüğünü söyledi. Bilgen, Pervin Buldan'ın zorla ifadeye götürülmesine de tepki gösterdi. Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak da Bilgen, “Bu politikanın sadece kaybı ve bedeli olur” dedi. 

‘REZİL OLACAKSINIZ’

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen gündemdeki gelişmelere ilişkin parti genel merkezinde değerlendirmelerde bulundu. Sabah saatlerinde HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın evinden zorla ifadeye götürüldüğünü belirten Bilgen, “Bazı ajanslara kendi gitmiş gibi düştü ancak partili arkadaşlarımız da, avukatları da yanındaydı. Buldan, Bakırköy Adliyesi'ne ifadesi alınmak üzere zorla götürüldü. Buldan'ın 50 üzerinde, bazı arkadaşlarımızın ise 100'ün üzerinde fezlekesi var. Eğer bu operasyonlarla algıyı inşa edeceğinizi sanıyorsanız, hem yargının başını ağrıtacaksınız, hem de rezil olmaya devam edeceksiniz” dedi. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade eden Bilgen, HDP milletvekilleri gözaltına alınarak halka teselli verilemeyeceğini söyledi. Bilgen, “Artık halkın teselliye değil, çözüme ihtiyacı var” dedi.

‘10 GÜNDE 818 PARTİLİMİZ GÖZALTINA ALINDI’

12 Aralık’tan bu yana 16'sı il eş başkanı, parti yöneticileri olmak üzere 818 HDP üyesinin gözaltına alındığını belirten Bilgen, bunların içinde tutuklama aşamasına gelenlerin, mahkemeye sevk edilenlerin, haftalardır emniyette tutulan ve savcılık ifadeleri bile alınmayanların olduğunu dile getirdi. 

AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN YEDEK VEKİLLİK ÇARKINA ‘GÜNAYDIN’ DEDİ

Anayasa teklifinde komisyon sürecinin tamamlanması halinde genel kurulda da itirazlarını sürdüreceklerini belirten Bilgen, “Komisyon sürecinde imzaladıkları teklifin içeriğini tartışmaya başlayan AKP milletvekillerine 'Günaydın diyoruz. Biz sosyal medyada attıkları imzaları paylaştıklarında, ‘Metni gördünüz mü, neye imza attınız?’ deyince ‘Biz inandık, mutlaka ülke için iyi birşey gelecektir’ diyorlardı. Türkiye bütün işlerini tersinden yapıyor. Hiçbir usul ilkesi, hiçbir hukuk teamülü kalmadı ve yapılan yanlışlar yeni krizlerle karşımıza çıkıyor. Yedek milletvekilliği konusu sadece bir yemdir. Parlamentonun kendisi tümüyle yedek bir pozisyona düşürüldü. İki kelime değiştirilerek bu paketin kurtarılma imkanı yok. Ülkeyi  soyanlar, ülkedeki fiili duruma anayasal kılıf uyduranlar, güya eleştiriler doğrultusunda birkaç kelime değiştirerek paketi katılımcı, müzakereci yapacaklar” diye konuştu.

‘SURİYE'DE HEM İMZA, HEM OPERASYON OLMAZ’

Suriye'deki gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bilgen, Türkiye'nin desteklediği ÖSO'nun aldığı köy ve kasabaları bile koruyamadığını söyledi. “El-Bab'ı kim yönetecek? Bir kasabayı bile elinde tutamayan ÖSO mu, yoksa Türkiye Ordusu mu?” diye soran Bilgen, bir taraftan Suriye'de deklarasyon imzalanırken diğer taraftan askeri operasyonların tarafı olmanın inandırıcı olamayacağını vurguladı. Bu politikanın sadece kaybı ve bedelleri olacağını dile getiren Bilgen, “300 bin nüfuslu şehri elinde tutan bir yapıdan o şehri almak için Türkiye'ye yüzlerce cenaze geleceğini siyasetçilerin halka açık bir şekilde belirtmesi gerekiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TFF'den skandal: 'Halep Bağışı' adı altında ücret kesintisi

SONRAKİ HABER

Parti binalarına yönelik saldırıyı protestoya engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...