23 Aralık 2016 09:49

Eğitim Sen sürgünleri protesto etti

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube, üyelerine dönük uygulanan sürgünlere ve açılan soruşturmalara dikkat çekti.

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube, 29 Aralık grevi sonrası üyelerine yönelik açılan soruşturmaları ve 27 üyelerinin sürgün edilmesini protesto etmek için şube binalarında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Halan Ali Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkede estirilen antidemokratik uygulamaların mücadele eden, direnen ve siyasal iktidarı eleştiren her kesime yöneldiğini belirterek, biat etmeyen üyelerine sendikal faaliyetlerinden dolayı soruşturmaların hiç gündemden düşürülmediğini söyledi.

29 Aralık iş bırakma eyleminin demokratik sendikal bir hak olarak değerlendirilmediğini ve üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala soruşturmaların sürdüğünü söyleyen Kılıç, "Şubemiz de bu soruşturma, ceza ve sürgünlerden nasibini almıştır. 900 civarında üyemiz soruşturma geçirmiş bu soruşturmalar sonucunda 30/1 maaş kesim, kademe durdurma ve yüksek disiplin cezalarına ek olarak, 5 şube yöneticimiz yüksek disiplin kurundadır. Ayrıca Karşıyaka'da 20 Menemen'de 7 üyemiz sürgün edilmiş, yine Karşıyaka'da 231 üyemize kademe durdurma cezası verilmiştir. Sendikal faaliyetlerimizin demokratik ve anayasal bir hak olduğunu bu hakkı kullanırken bize ceza verenlerin çeşitli cezalara mahkum olduğunu tekrardan hatırlatmak isteriz" dedi.

Bu çağ dışı uygulamaların bugün hala uygulanıyor olmasının utanç verici olduğunu belirten Kılıç, "Bugün buradan İzmir valisine ve İzmir İl Milli Eğitim müdürüne seslenmek istiyoruz: Bizi soruşturmalarla, cezalarla, sürgünlerle terbiye edemezsiniz. Bu yol yol değildir. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçin. İnsan hakları, özgürlükler, demokrasi, sendikal haklar hepimize lazımdır" diye konuştu.

Daha sonra sürgün edilen ve yüksek disiplin kurunda olan üye ve yöneticiler söz alarak, yapılan uygulamadın hukuksuz olduğunu ve sendika olarak gerekli hukuksal mücadeleyi yürüteceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Osmangazi Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu: 38 gözaltı

SONRAKİ HABER

Alıkonulan askerlerin ailesi Meclis’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...