23 Aralık 2016 07:37

Almanya'da saldırı hazırlığındaki 2 kişi yakalandı 

Alman polisi Hollanda sınırındaki Oberhausen'de bulunan bir alışveriş merkezine saldırı hazırladıkları şüphesiyle 2 kişiyi gözaltına aldı. 

Paylaş

Berlin'de pazartesi günü Noel pazarına yapılan ve 12 kişinin ölümü, 49 kişinin yaralanması ile sonuçlanan TIR saldırısının ardından Alman polisi ülke genelinde operasyonlar gerçekleştiriyor. 

Sputnik’in haberine göre sabah saatlerinde Duisburg kentinde 2 kişi, Oberhausen'deki CentrO alışveriş merkezine saldırı planladıkları şüphesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kardeşin 31 ve 28 yaşında olduğu ayrıca Kosova doğumlu oldukları belirtildi. Polis, gözaltının istihabarat birimlerinden gelen ihbar sonrası yapıldığını belirtti ancak saldırı planının ayrıntıları paylaşılmadı. Saldırı planının, Berlin saldırısıyla ilişkili olduğunu gösteren bir kanıt da henüz bulunmadı. Berlin saldırısında ölen 12 kişi arasında 6 Alman, TIR'ın Polonyalı şoförü, 1 İsrailli turist ve 1 İtalyan bulunuyordu. 

BERLİN SALDIRISI ZANLISI AMRİ ARANIYOR 

Noel pazarına giren TIR'ı sürdüğünden şüphelenilen Tunuslu zanlı Anis Amri ise Avrupa genelinde aranıyor. Alman yetkililer, Amri'nin parmak izlerinin saldırıda kullanılan TIR'da bulunduğunu doğrulamıştı. Amri, kimlik belgelerinin TIR'da bulunmasının ardından şüpheli ilan edilmiş ve Avrupa genelinde bir tutuklama emri çıkartılmıştı. Amri'nin yakalanmasını sağlayacak bilgiyi sağlayan kişiye 100 bin avro ödül verileceği de duyurulmuştu. 

AMRİ, HAPİSTEN 'BAMBAŞKA BİR ANLAYIŞLA' ÇIKTI 

Bu arada Tunus'taki ailesi Amri'ye, polise teslim olması çağrısı yaptı. Ağabeyi Abdülkadir Amri "Kardeşim beni dinliyorsa, ailemiz için teslim olmasını istiyorum. Rahatlayacağız. Yaptığı söylenen şeyi yapmışsa, cezasını çekecektir. Ama ben kardeşimin masum olduğuna eminim. Ekonomik nedenlerle evden ayrılmıştı, terör nedeniyle değil" dedi. Ancak 2 kardeşi de Amir'in İtalya'da 3 buçuk yıl hapis cezası yattıktan sonra, 'bambaşka bir anlayışla' hapisten çıktığını da eklediler. New York Times, Amri'nin uçuş yasağı listesinde olduğunu, internetten patlayıcıları araştırdığını ve en az bir kere Telegram uygulaması aracılığıyla IŞİD'le bağlantıya geçtiğini yazmıştı. IŞİD, militanlarından birinin saldırıyı düzenlediğini söylemiş ancak bu yönde bir kanıt göstermemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Liseli Elif, okula giderken çöken duvarın altında kaldı

SONRAKİ HABER

Yeniköy'de karaya oturan kuru yük gemisi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...