TBMM Başkan Vekili Pervin Buldan serbest bırakıldı

 İstanbul’daki evinde gözaltına alınan Meclis Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan serbest bırakıldı. 

23 Aralık 2016 05:17
Paylaş

HDP İmralı Heyeti içinde yer alan, Meclis Başkanvekilliği yapan İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, sabah saatlerinde İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Pervin Buldan, gözaltına alındığını Twitter hesabından "Gözaltına alındım" mesajıyla duyurdu. 

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı bulunan Buldan, Iğdır’da yapmış olduğu bir konuşmadan dolayı, “Örgüt propagandası”, “Suç ve suçluyu övme” iddialarıyla gözaltına alındı.

Talimatla gözaltına alınan Buldan, Bakırköy Adliyesi nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Buldan, gözaltına alınmasının hukuka aykırı olduğunun altını çizerek, ifade vermeyeceğini söyledi. Buldan, daha sonra mahkeme heyeti tarafından serbest bırakıldı.

‘İFADE VERMEDİM’ 

Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapan Buldan, sabah 9.00’da evine gelen ekipler tarafından gözaltına alındığını söyledi. İfade vermediğini söyleyen Buldan, mahkemede şunları söylediğini aktardı: “Bugün, talimatla duruşmam vardı ancak ifade vermeyeceğimizi de beyan ettik daha önce. Duruşmaya gelmeyeceğimizi zaten biliyorlardı. Gelip evden beni zorla gözaltına aldılar, adliyeye getirildim, mahkeme huzuruna çıkarıldım. Ancak sordukları sorulara cevap vermedim. İfade vermiyorum diye de beyan ettim. Bunun bir hukuksuzluk odluğunu da belirttim. Bugün yapılan gözaltıların aynı zamanda milletvekillerinin tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu ifade ettim. Ve şu anda 12 milletvekilimizin cezaevinde hukuksuz bir şekilde yattığını da alındığını da söyledim. Ayrıca, şunu hatırlattım mahkeme başkanına; ben Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) yöneten iki kadından biriyim. Ayşenur Bahçekapı, Almanya’da emniyette tutuldu 2 saat gözaltında kaldı. Ve bu ülkenin Cumhurbaşkanı 'Kimse benim meclis başkanlığımı gözaltına alamaz’ dedi. Ancak, ben kendi ülkemde gözaltına alındım. İfade vermediğim için de mahkeme muhtemelen davayı tekrar Iğdır’a geri gönderecek. Çünkü, talimatla gelen bir dava. Dolayısıyla geri gönderdiler sanırım.” 

‘HUKUKSUZLUK VE SİYASİ BİR KARAR’

Kararın siyasi bir karar olduğunu dile getiren Buldan, “Çünkü biz hala milletvekiliyiz. Bizim dokunulmazlığımız devam ediyor. Şu anda cezaevinde bulunan 12 milletvekilinin de dokunulmazlığı devam ediyor. Dolayısıyla bu yapılanlara tam anlamıyla bir hukuksuzluk ve siyasi bir karar. Bunu biliyoruz ve dolayısıyla ifade vermiyoruz” dedi.(DİHABER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İDO ve BUDO'da sefer iptalleri

SONRAKİ HABER

HDP'li vekil Akdoğan'a 85 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...