22 Aralık 2016 23:54

Putin'den sonra Trump'tan da 'Nükleer' çağrı

Putin'in nükleer açıklamaları sonrası bu kez Trump, ABD'nin nükleer kapasitesini güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Paylaş

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "ABD, dünyanın nükleer silah konusunda aklı başına gelinceye kadar nükleer kapasitesini adamakıllı güçlendirmeli ve genişletmeli" dedi.

BBC'nin haberine göre Trump'ın bu açıklaması, savunma bütçesini görüşmek için askeri tedarik yetkilileriyle yaptığı toplantının ertesi gününde geldi.

Trump seçim kampanyası sırasında ABD'nin askeri teçhizatını artırması gerektiğini söylemiş ve Japonya ve Güney Kore de dahil olmak üzere diğer ülkeler de nükleer güce sahip olursa dünyanın "daha iyi durumda" olacağını savunmuştu.

Trump'ın açıklaması, Moskova'nın nükleer kapasitesini genişleteceğine ilişkin duyurusunun ardından geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın askeri nükleer potansiyelinin yanı sıra hem şimdiki hem de gelecekteki füze savunma sistemlerinde kullanılacak füzeler geliştirmesi gerektiğini söylemişti.

Putin, Rusya'nın 2016'daki askeri faaliyetlerini değerlendirdiği konuşmasında, "Dünyadaki, özellikle Rusya'nın sınırlarındaki, güç dengelerinin değişimini ve siyasi-askeri durumu dikkatlice gözlemlemeliyiz ve ülkemize yönelik tehditleri etkisiz hale getirmek için planları harekete geçirmeliyiz" dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Moskova'da gerçekleşen üst düzey askeri toplantıda, önümüzdeki yıl ülkenin nükleer füze sistemine modern silahlarla donatılmış üç yeni ünite ve hava kuvetlerine beş yeni bombardıman uçağı ekleneceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Savaşta ısrar ölüm getiriyor

SONRAKİ HABER

Lazio'lu Lulic, ırkçı sözleri sebebiyle cezaya çarptırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...