23 Aralık 2016 00:45

'Metin Alan’ı emek mücadelesinden tanıyoruz'

Emekçiler, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan Eğitimci Metin Alan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Serhad BUĞDAYCI
Adıyaman 

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen Eğitim Sen Üyesi Metin Alan’ın, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Eğitim Sen, Tüm Köy-Sen ve Petrol-İş Adıyaman Şube Başkanları, Alan’ın emek mücadelesine önemli katkılarda bulunduğunu söyleyerek derhal serbest bırakılmasını istediler. Metin Alan, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilmişti. Alan, Beşiktaş’taki bombalı saldırı sonrası başlatılan sosyal medya operasyonları kapsamında Adıyaman’da 15 Aralık’ta gözaltına alınmış, 19 Aralık’ta tutuklanmıştı.

‘BİLİMSEL ÇALIŞMALARI OLAN BİR EĞİTİMCİYDİ’

Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yorulmaz, Metin Alan’ın 23 yıldır eğitim emekçisi olduğunu ve sendikada yöneticilikte yaptığını belirtti. Yorulmaz, “Öğretmenimiz hem okulda hem de TÜBİTAK aracılığı ile CERN’de (İsviçre) uzanan bilimsel çalışmaları olan çok başarılı bir eğitim emekçisidir. Bu kadar başarılı bir öğretmenin ihraç edilmesi üzerine bir de sosyal medya paylaşımlarından dolayı gözaltına alınması sonucunda ise tutuklanması kabul edilemez” diye konuştu. Alan’ın kamu emekçilerinin sesinin, basında duyurulmasında büyük emeği olduğunu da belirten Yorulmaz, “Adıyaman’da 47 eğitim emekçisi ihraç edildi. İhraçlar yetmezmiş gibi Metin Öğretmenimizin tutuklanması ile beraber tutuklu üye sayımız 4’e çıkmıştır. Bütün bu baskıları kınıyor, arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. Haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Yorulmaz, “Sendika olarak her türlü hukuksal yardımda Metin Alan’ın yanında olacağız. Serbest bırakılana kadar tüm tutuklu arkadaşlarımızın davalarının takipçisiyiz” diye devam etti. 

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Petrol-İş Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından  yaşanan gözaltı furyasına dikkat çekti. Metin Alan’ı uzun yıllardan beri tanıdıklarını ifade eden Tırpan şöyle konuştu: “Memleketimizde işçi sınıfı ve emek hareketinden ve buna benzer yaptığı çalışmalardan ve haberlerden tanıyoruz. Metin Alan arkadaşımızı emek dünyasına sunduğu ciddi katkılarından, gözünü budaktan esirgemeyen bir basın emekçisi ve öğretmen kimliği ile tanıyoruz. Bu bakımdan haksız yere tutuklu yargılanma sürecinin takipçisi olacağız.” Tüm Köy-Sen Adıyaman Temsilcisi Ramazan Gökay da, Alan’ın ezilenden ve sömürülenden yana tavır alıp haksızlıklara karşı mücadele eden biri olduğunu belirtti.

Gökay, “Haksız yere tutuklanmış olan Evrensel gazetesinin Adıyaman muhabiri ve sendikal mücadelenin önemli temsilcilerinden olan işçi-köylü ve tüm emekçi sınıfının dertlerini dert edinmiş, öğretmen, gazeteci ve sendikacı kimlikleriyle sevilen ve sayılan arkadaşımız Metin Alan ile birlikte tutuklanan diğer mağdur arkadaşlarımızın tahliyelerine karar verilmesi talebimizdir” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

İhsan Kalkavan hakkında 'FETÖ' suçlamasıyla yakalama emri

SONRAKİ HABER

Yeni yıla sayılı günler kala durum: Kalabalık var iş yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...