22 Aralık 2016 19:59

CHP Serpil Kabak'ı ziyaret etti

CHP'li Çakırözer, tacize uğrayan ve 10 yerinden bıçaklanan Serpil Kabak'ı ziyaret etti, kadın derneklerine çağrıda bulundu.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tacize uğrayan ve 10 yerinden bıçaklanan fabrika işçisi Serpil Kabak ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kadın örgütlerine “Serpil Kabak ile dayanışma” çağrısı yapan Çakırözer, saldırıda bulunan zanlının en ağır cezaya çarptırılmasının kadına yönelik şiddetin engellenmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti. 

'SERPİL'E BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Geçtiğimiz günlerde sabah işe giderken kaçırıldığı evde 10 yerinden bıçaklanan fabrika işçisi Serpil Kabak'ı ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kadın örgüterine çağrıda bulundu. Çakırözer  “Aralarında Tuba Korkmaz’ın da bulunduğu diğer davalarda olduğu gibi Serpil kardeşimize de kadın örgütleriyle birlikte sahip çıkmalıyız. Adalet mücadelesinde Serpil Kabak ile dayanışma içinde olacağız. Bunu yapan en ağır cezayı almalı” dedi.

KADIN ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Serpil Kabak'ın uğradığı saldırı konusunda duyduklarından şok olduğunu belirten Çakırözer, “Maalesef bir kez daha kadına yönelik şiddetle karşı karşıyayız. Serpil kardeşimiz şans eseri yaşıyor. Belki de ölmüş olacaktı. Bunu yapan kişinin en ağır bir şekilde cezalandırılması lazım. Haksız tahrik ya da iyi hal dahil hiçbir indirimden vesaire yararlandırılmaması lazım. Bunun için tüm kadın örgütlerine ve hak savunucularına çağrıda bulunuyorum. Gelin adalet mücadelesinde Serpil Kabak’ın yanında olalım” dedi.

CAYDIRICI CEZA VERİLMELİ

Benzer biçimde saldırıya uğrayan Tuba Korkmaz davasında kadın hakları örgütlerinin dayanışmasının zanlıya en ağır ceza verilmesinde etkili olduğunu belirten Çakırözer, “Bu ülkede kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti sona erdirmenin en önemli yolu caydırıcı cezalar verilmesini sağlamaktır. Bu tür davalar yargıda kadına yönelik şiddeti en ağır cezalandırma yönünde bir içtihat oluşturulması açısından önemlidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da yaşanan kadın cinayetleri Meclis'e taşındı

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan minik sevenine: Hayallerini hiç kaybetme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...