22 Aralık 2016 19:43

Adana'da yaşanan kadın cinayetleri Meclis'e taşındı

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana'da yaşanan kadın cinayetlerinin Bakanlık tarafından sahiplenilmemesi hakkında soru önergesi verdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana ilinde ardarda yaşanan kadın cinayetlerini ve öldürülen kadınların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca sahiplenilmemesi nedeniyle cinayetlerin yayılarak meşrulaşmasını TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vererek Meclis gündemine taşıdı.

Önerge metninde Adana'da iki ayrı kadın cinayetinin ardarda gerçekleşmesinin derin kaygıya sebep olduğu belirtilerek şu sorulara yer verildi:

1. Anılan her iki kadın cinayetine ilişkin bir açıklama yapmayışınızın sebebi nedir?
2. Kadın cinayetleri ve dahi şiddete uğrayan kadınlara dair kamuoyuna yansıyan birçok olay karşısında da açıklama yapmamanız hükümet politikalarınızdan mı kaynaklanmaktadır? Neden şiddete maruz kalan yahut cinayete kurban giden kadınları sahiplenici bir yaklaşımınız olmamıştır?
3. Kadınların maruz kaldığı elim vakalar karşısında kadınların yanında olan tavrınızın bu şiddeti bir nebze olsun azaltabileceğini düşünmüyor musunuz?
4. Bulunduğunuz mevki ve nosyonu neden kadınların lehine çevirme yönünde çalışmanız ve söyleminiz bulunmamaktadır?
5. Adana ilinde Bakanlığınız müddetince kaç kadın cinayete kurban gitmiştir?
6. Adana ilinde gerçekleşen kadın cinayetlerinin sorumlularının akıbeti ne olmuştur? Kaçı ceza almış, kaçı beraat etmiştir?
7. Adana ilinde kaç kadın erkek şiddeti gördüğü gerekçesi ile kolluk, savcılık ya da aile mahkemelerine başvuruda bulunmuştur? 
8. Erkek şiddetine maruz kalan kadınların ilgili mercilere yapmış oldukları başvurular neden etkin bir değerlendirme ve denetime tabi tutulmamaktadır? 
9. Bakanlığınızın müdahil olduğu kaç kadına yönelik şiddet ve cinayet davası vardır? 
10. Bakanlığınızın bu tür davalara müdahil olmasının yargılamaların seyrine katkı sağladığını düşünüyor musunuz?
11. Kadın cinayetlerinin sıradan ve meşru hale geldiğine dair söylem ve tespitler karşısında Bakanlık olarak bu algıyı değiştirmek ve kadınların şiddete maruz kalmasını engellemek adına bir çalışma yapılmasını ne zaman gündeminize alacaksınız? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fırat Kalkanı Harekatı hakkında soru önergesi verildi

SONRAKİ HABER

CHP Serpil Kabak'ı ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...