02 Haziran 2012 12:00

Diyarbakır'ın kepenkleri Erdoğan'a kapalı

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçiş güzergahında bulunan esnaflar bugün kepenk açmazken, aynı güzergaha polis yığınak yaptı. Seçilmişlerin atanmışlar tarafından tutuklandığı bir kentte, AKP'nin "Seçkinlerin değil seçilmişlerin iktidarı" yazılı pankart asması dikkat çekti. Dicl

Diyarbakır'ın kepenkleri Erdoğan'a kapalı
Paylaş

Diyarbakır'da esnaf, partisinin il kongresine katılmak üzere Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek için kepenk açmadı. Başbakan'ın yol güzergahı boyunca kullanacağı Kuruçeşme, 5 Nisan, Dörtyol, Lezgin Avcı Caddesi, Alay, Kaynartepe gibi birçok yerde esnaf, fırın ve eczaneler hariç işyerlerini bugün açmadı. Kentin birçok noktasında halkın sokağa çıkmaması ise kentte sessiz bir hava yarattı.

Kentte alınan yoğun polisiye önlemler dikkat çekerken, polis, Havaalanı, Kuruçeşme ve Alay kavşaklarına yığınak yaptı. Polis ekipleri, yurttaşları kimlik kontrolünden geçirirken, birçok binanın çatısına da keskin nişancılar yerleştirildi. Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahındaki mahallelere ve caddelere de özel harekat polisleri konuşlandırıldı. Kentte TOMA, akrep tipi, sinyal karıştırıcı araçlar ve trafik polisleri sürekli devriye geziyor.

PANKART ÇELİŞKİSİ

Kenttin birçok noktasına AKP bayrakları asılırken, seçilmişlerin atanmışlar tarafından tutuklandığı bir kentte "Seçkinlerin değil seçilmişlerin iktidarı" yazılı pankartın asılması dikkat çekti. Havaalanı Kavşağı'na AKP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından asılan "Uzat elini Diyarbakır geleceğe yürüyelim" yazılı pankarttın altında KESK Diyarbakır Şubeler Platformu'nun "Sayın Başbakan 4C'liler kadro istiyor" yazılı pankartı yer aldı.

DİHA VE EVRENSEL'E YASAK

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gelişi nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri alınan Diyarbakır'da, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Evrensel Gazetesi, Hayat TV ve Gün Tv'nin programı izlemesi engellendi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Mübarek'e müebbet hapis

SONRAKİ HABER

Önce vekil desteği, sonra HES terörü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...