22 Aralık 2016 13:42

İzmir'deki gözaltılar protesto edildi

İzmir’de sabah saatlerinde ev baskınlarıyla çok sayıda kişinin gözaltına alınması İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi.

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, sabah saatlerinde gerçekleşen ev baskınıyla, aralarında Ağrı Belediye Eşbakanı Mukaddes Kubilay, Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü Sevim Korkmaz Dinç ve çok sayıda HDP il, ilçe ve üyelerinin gözaltına alınması protesto etmek için Eğitim Sen 1 Nolu Şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Sendika, oda ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda ortak metni KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan okudu. 

OHAL’le birlikte Türkiye’nin her yerinde gözaltı furyasının arttığını söyleyen Akkan, “Son haftalarda ülkemiz halkları sözün yerini silahlar, bombalar, ölümler alırken, iktidar da bunu beslemek istermişçesine silahlara, ölümlere karşı yaşamı, barışı, yasal siyaseti savunanları gözaltına alıyor. İçeride ve dışarıda, hem ülkeyi yönetmek anlamında hem de siyaseten gitgide çıkmaza giren hükümet, bunun üstünü örtmek için kitlelere barış ve demokrasi güçlerini hedef gösteriyor” dedi.

‘BARIŞI VE DEMOKRASİ SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Gözaltına alınma gerekçesinin basında ‘Sosyal medya operasyonu’ olarak geçtiğini belirten Akkan, “Basının, emniyetten aldığı bilgiler ile yansıttığının aksine, gerçekleşen bir sosyal medya operasyonu değildir. Aslında yapılan, aralarında Barış Blok’u üyelerinin de yer aldığı insanların gözaltına alınarak barış isteyenlerin ve yasal siyaseti savunanların sesinin kısılmaya çalışılmasıdır” şeklinde konuştu. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak barışı ve demokrasiyi savunmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Akkan “Bu suça ortak olmaktan onur duyuyor, bunun en önemli görevlerimizden olduğunu biliyor, cadı avına bir an önce son verilerek barış ve demokrasi savunucularının serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Alevi toplumunun sesi susturulamaz

SONRAKİ HABER

Bekaert’ta grev sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...