22 Aralık 2016 13:33

HDP: Alevi toplumunun sesi susturulamaz

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç yaptığı yazılı açıklama ile Yol TV’nin kapatılmasını kınadı

Paylaş

Yol TV için RTÜK’ten çıkan kapatma kararının, TV10 kanalından sonra Alevi toplumunun sesini duyuran bir televizyonun daha yasaklanması anlamına geldiğini belirten Oluç: “ AKP Hükümeti, demokrat ve muhalif olan tüm televizyon, radyo, gazete, dergi, internet sitesi, haber ajansı ve sosyal medya kuruluşlarına yönelik ağır saldırısını sürdürüyor. 15 Temmuz’dan bugüne kadar kapatılan yazılı, görsel, işitsel ve sosyal medya kurum ve kuruluş sayısı 170’i geçti. 

AKP Hükümeti, bu tutumuyla evrensel insan hakları kategorisinde yer alan düşünce ve ifade özgürlüğü, iletişim ve haberleşme hakkı gibi konularda yasakçı ve engelleyici anlayışını sürdürüyor. Türkiye toplumundaki Kürtçe gibi farklı anadil, Alevilik gibi farklı kültür ve inanç konularında yayın yapan kuruluşlarını da içeren bu yasaklamalar asla kabul edilemez” dedi.

Yasakların her birinin Türkiye’yi uluslararası alanda da her geçen gün biraz daha temel hak ve özgürlükleri çiğneyen ülkeler kara listesinin ilk sıralarına yerleştirdiğini vurgulayan Oluç şunları söyledi: “Tüm demokrasi güçlerine; evrensel ve demokratik hukuk ilkelerine bağlı olan her kuruma, kuruluşa ve yurttaşa; temel insan hak ve özgürlüklerini esas alan her vicdan sahibi insana bir kez daha çağrı yapıyoruz:  Bu yapılanların anlamı, Türkiye’yi adım adım tek sesli ve tek renkli bir toplum ve ülke olmaya zorlamaktır. ‘Tek adam yönetimi’ ve ‘tekçi toplum, devlet’ anlayışının, ‘mutlak iktidar’ hevesinin demokrasi ile zerre kadar ilgisi yoktur. Bu gidiş kabullenilemez. Bu gidiş ancak demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ve yan yana duruşları ile durdurulabilir.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

TGS öğrenci komisyonundan gazeteciliğin 5N1K'sı etkinliği

SONRAKİ HABER

İzmir'deki gözaltılar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...