KESK'lilerin Gebze yürüyüşü polis tarafından engellendi

Kamu emekçilerinin Kartal'dan Gebze'ye doğru yapılan yürüyüşü Gebze'de engellendi. Polis KESK üyelerini ablukaya aldı.

22 Aralık 2016 12:53
Paylaş

KESK üyeleri tarafından dün başlatılan, “haksızlığa, hukuksuzluğa, soruşturmalara, açığa almalara, ihraçlara” karşı Ankara yürüyüşünün 2. buluşma noktası olan Kartal kolu Gebze’ye hareket etti.

Kamu emekçilerinin bu yürüyüşüne sabah saatlerinde Kocaeli Valiliği tarafından gelen emirle engel gelmişti. 2 km yürüyen daha sonrasında otobüslerle Gebze’ye doğru yola çıkan kamu emekçileri, Çayırova McDonald’s önünde polisler tarafından engellendiler.

KESKLİLER POLİS TARAFINDAN ABLUKAYA ALINDI

Tüm bunların üzerine KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen’in de aralarında bulunduğu yürüyüş kolu sendikanın önünde otobüslerden indi. Sendikanın bulunduğu pasaja alkışlarla girmek isteyen kamu emekçileri polisler tarafından bir kez daha engellenip ablukaya alındı. Alkış bile tutamayacaklarına dair yapılan anonsta ısrar edildiği takdirde müdahale edileceği belirtildi.

ZAFER İŞARETİNDEN RAHATSIZ OLDULAR

Yoğun bir abluka eşliğinde sendika şubesine giren üyelerden birinin zafer işareti yapması üzerine bir polis “O hareketi yapmayacaksınız” yönünde bağırdı. Hemen ardından pasajda bulunan bir esnafında zafer işaretine yönelik, “Bizim canımız yandı, bu hareketi burada yapamazsınız” ifadelerini kullandı. Yaşanan bu diyalog ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esnaf gerektiğinde askerdir, polistir, hakimdir” sözlerini hatırlattı.

KESK'E KOCAELİ’DE DE POLİS ENGELİ

Gebze’de verdikleri molanın ardından Kocaeli’ye geçen KESK üyelerinin yürüyüşü burada da polis engeliyle karşılaştı. İhraç edilen ve açığa alınan kamu çalışanlarının görevlerine yeniden iadesi için ‘İşimi, ekmeğimi geri istiyorum’ diyerek Ankara’ya yürüyen emekçilerle polis arasında gerilim yaşandı. Kamu emekçilerinin KESK yazılı yeleklerle yürümesine izin vermeyen polis “Bu yelekler slogandır, bu yeleklerle yürüyemezsiniz” dedi.

Duruma tepki gösteren ve yağmur altında bekleyen, aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu yürüyüşçülerin yürümesini engelleyen polis, yürüyüşçülerin bulunduğu Mimar Sinan Köprüsü'nün tüm giriş ve çıkışlarını kapattı. Bunun üzerine KESK üyeleri yelekleri çıkararak kalacakları otele geçti. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Katliamın yıldönümünde Roboski'ye davet

SONRAKİ HABER

‘FETÖ’ önce cemaat; 2013’ten sonra terör örgütü 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...