22 Aralık 2016 12:29

Katliamın yıldönümünde Roboski'ye davet

Roboski katliamının 260'ıncı haftasında bir araya gelen aileler, herkesi katliamın 5'inci yıldönümünde Roboski'ye davet etti.

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 yurttaşın aileleri, katliamın 260'ncı haftasında bir kez daha mezarlıkta bir araya geldi. Çocuklarının fotoğraflarıyla mezarlığın yolunu tutan ailelerin duaları ardından açıklama yapan Roboski-Der Başkanı Veli Encu, katliamın 5'inci yılına girdiğini hatırlattı.

Ülkedeki demokrasi bloğunun Roboski’yi bir milat olarak görüp sahip çıkmasını isteyen Encu, “Bu sorumsuzluk ve hukuksuzluğa karşı bizler ise her hafta yaptığımız açıklamalar ile davanın ve adaletin takipçisi olacağımızı belirttik. Bu tepkimiz sadece 34 vatandaşın hakkının teslim edilmesi değil topyekun bir ülkenin gidişine dur deme gayretinden dolayıdır” dedi.

ROBOSKİ’YE DAVET

Yaşanan katliamı unutmayacaklarını vurgulayan Encu, “28 Aralık 2016 tarihinde Roboski katliamının 5. yıldönümünde ülkede yaşanan hukuksuzluklara, adaletsizliklere ve baskılara karşı ortak mücadele çağrısı ile Roboski’de buluşmaya davet ediyoruz. Roboski katliamının 5.yıldönümünde ortak mücadele sesimizi yükselterek 'Roboski için adalet herkes için adalet' şiarıyla anmaya ve adalet arayışına davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Daha fazla kayıp vermemek için Suriye’den geri çekilin

SONRAKİ HABER

KESK'lilerin Gebze yürüyüşü polis tarafından engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...