22 Aralık 2016 11:07

Kadın Yazarlar Derneği: Söz kelepçelenemez 

Yazar Sevim Korkmaz Dinç’in gözaltına alınması ile ilgili olarak merkezi İzmir’de bulunan Kadın Yazarlar Derneği bir açıklama yaptı. 

Paylaş

Kadın Yazarlar Derneği tarafından, Yazar Sevim Korkmaz’ın gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı olarak yapılan açıklamada, düşünce ve ifade özgürlüğünün demokrasinin temeli olduğu vurgulanarak, yıllardır altına imza atılan sözleşmeler gereği; kişisel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının temel ilke olması gerektiği belirtildi.  

KALEMİNİ KADINDAN VE BARIŞTAN YANA KULLANDI

Düşün insanlarının, gazetecilerin, yazarların gözaltına alınmadığı bir gün olmadığının kaydedildiği açıklamada, “Bugün de Kadın Yazarlar Derneği kurucusu, sözcüsü, PEN Yazarlar Derneği üyesi, barış savunucusu yazar Sevim Korkmaz Dinç sabah saatlerinde Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır. Barış ve demokrasiye en çok ihtiyacımız olan bu günlerde; kalemini kadından,  barıştan, güzel bir gelecekten yana kullanan, başta Sevim Korkmaz Dinç olmak üzere, gözaltında ve cezaevlerinde bulunan tüm yazar ve gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Sözün gücünden korkanlar şunu bilmeli ki sözü kelepçelemek mümkün değildir” denildi.(İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

2016 Sudamericana Kupası Chapecoense’ye verildi

SONRAKİ HABER

Ağrı Belediye Eş Başkanı Kubilay, İzmir’de gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa