22 Aralık 2016 11:01

2016 Sudamericana Kupası Chapecoense’ye verildi

2016 Sudamericana Kupası, uçak kazasında futbolcuları ve teknik heyetini kaybeden Brezilya'nın Chapecoense Kulübüne verildi.

Paylaş

Kolombiya'da meydana gelen uçak kazasında futbolcularını ve teknik heyetini kaybeden Brezilya'nın Chapecoense takımına Sudamericana Kupası verildi.

Sudamericana Kupası finalinde Atletico Nacional ile karşılaşmak için Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüş, kazada 71 kişi hayatını kaybetmişti. Gelecek yıl düzenlenecek Copa Libertadores turnuvasının kura çekimi öncesinde düzenlenen tören ile kupa, önceki başkan Sandro Pallaoro'nun kazada hayatını kaybetmesinin ardından Chapecoense takımının yeni başkanı Plinio David de Nes Filho'ya sunuldu.

Başkan Nes Filho, "Ortak kazandığımız kupada büyük bir jest yaparak bize bu olanağı veren Atletico Nacional Kulübüne minnettarlığımı sunarım. Gerçekten çok nazik ve asil bir hareketti"dedi.

Atletico Nacional, Sudamericana Kupası'nın Chapecoense takımına, gelirinin de kazada ölenlerin ailelerine verilmesini turnuvayı düzenleyen Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'ndan (CONMEBOL) talep etmiş ve bu öneri kabul görmüştü. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadını pencereden iten erkek gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kadın Yazarlar Derneği: Söz kelepçelenemez 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...