22 Aralık 2016 10:13

Hrant Dink davası: Cerrah’ın görevden alınması kabul görmedi

Hrant Dink davasında Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız: Celalettin Cerrah’ın görevden alınmasına dair hazırladığım rapor kabul görmedi.

Paylaş

Hrant Dink cinayeti davası, Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız’ın sorgusu ile devam etti. Yıldız, sorgusunda eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın görevden alınmasına dair hazırladığı raporun hükümet tarafından kabul görmediğini söyledi. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine dair İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 27’inci duruşması, verilen bir günlük aranın ardından dönemin Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız’ın sorgusu ile devam etti. Yıldız, yapılan sorgusunda Dink’in somut olarak bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu, sorumlusunun da dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler olduğunu söyledi. 

Dink cinayetine dair jandarmada herhangi bir evrakın bulunmadığını belirten Yıldız, Yasin Hayal’in takibinde jandarmanın daha aktif olduğunu ileri sürdü. Yıldız, birçok konunun elinde belge olmağı için raporlara delil ekleyemediğini ifade ederek, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın görevden alınmasına dair hazırladığı raporun hükümet tarafından kabul görmediğini ifade etti.

‘ASKERİ İSTİHBARATTA ENGELLE KARŞILAŞTIM’ 

Yıldız, askeri istihbaratta hep engel ile karşılaştığını ve askerlerin telaşlandığını da söyledi. Pelitli bölgesinde yaptıkları çalışmalarda askerin engellemesiyle karşılaştığını paylaşan Yıldız, rapor hazırlama sürecinde ise askerlerin kod isimlerine dahi kendilerine vermediğini belirtti.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nın arşivini inceleyemediğini söyleyen Yıldız, “Jandarmada yaptığımız işlerin tam olduğunu söyleyemem” dedi. Yıldız, “Bizden sonra bu meseleler yüzünden bir kavga çıktı. Jandarmanın çözülmesi kavganın ardındandır” diye konuştu. 

Yıldız, “Trabzon ile ilgili başlangıcım Dink ailesinin verdiği başvuru ile başladı” dedi. Yıldız, 248 sayılı yazı için İstanbul ve Trabzon’u ayrı ayrı değerlendirdik. İstanbul’u kusurlu gördük. İstihbarat Daire Başkanı bu konuda sorgulamadık” dedi. 

Duruşma verilen ara ardından Yıldız’ın sorgusu ile devam edecek. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

16 yaşındaki halterciye men cezası

SONRAKİ HABER

Akademisyenlerin davasında gözler Adalet Bakanlığı'nda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...