22 Aralık 2016 05:44

Dondurucu soğukta konteynerde kalıyorlar

Van’da deprem sonucu ağır hasar gören evlerinde 5 yıl boyuca yaşamak zorunda kalan Uyar ailesi, şimdi de dondurucu havada konteynerde kalıyor. 

Paylaş

Van'da yaşanan depremin üzerinden 5 yılı aşkın süre geçmesine rağmen halen kimi mahalle aralarında hasarlı evler ve konteynerlerde kalan yurttaşlar bulunuyor. Bunlardan Tuşba ilçesi Akköprü Mahallesi'nde oturan Uyar ailesi, 5 yıl boyunca ağır hasarlı evde yaşadıktan sonra şimdi de 300 TL ile aldığı konteynerde kalıyor. 

'KONTEYNERİ SATIN ALDIK'

Dondurucu soğukların yaşandığı kentte, 2 çocuğu ve engelli eşiyle konteynerde yaşamak zorunda kalan Serpil Uyar, "Yıkılma tehlikesi olduğu için Milli Savunma Müdürlüğü'ne başvurup mağdur olduğumuzu söyleyerek bize yardım etmelerini istedik. Onlar da bizi mahalle muhtarlığına yönlendirdi. Bir konteryner istedik, bize 300 TL karşılığında konteyner sattı" dedi. 

KIŞ DAHA DA ZORLADI 

Yaşadıkları durum için ilgili birçok kuruma başvurduklarını dile getiren Uyar, evlerinin tapusu yok diye kendilerine ev yapılmadığını söyledi. Bir ay önce eşinin engelli maaşı ve çocukları için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aldığı desteğin de kesildiğini dile getiren Uyar, kışın gelmesiyle birlikte hayatın onlar için daha da zorlaştığını söyledi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Tayyip kaç kadınlar geliyor' sloganına soruşturma

SONRAKİ HABER

Antalya’ya 23 yıl sonra kar yağdı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...