22 Aralık 2016 02:12

Filipinler'de bir gazeteci vurularak öldürüldü

Filipinler'de yetkililerin uyuşturucuyla mücadeledeki ihmallerine değinen Gazeteci Larry Que, vurularak öldürüldü.

Paylaş

Filipinler’de bir yerel gazetenin sahibi Larry Que, yetkililerin uyuşturucuyla mücadeledeki ihmallerine dikkat çektiği köşe yazısının ardından vurularak öldürüldü.

Filipinler Ulusal Gazeteciler Sendikası, Catanduanes adasında yayın yapan gazetenin sahibi Que’nin katledilmesine tepki gösterdi.

Sendika, Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’ye katillerin bulunması ve medyanın korunması için özel önlemler alınması çağrısı yaptı.

Filipinler’de son 30 yılda çok sayıda gazeteci cinayeti yaşanırken özellikle yerel siyaseti takip eden radyocular geçmişte en çok öldürülen gazeteciler oldu. Gazeteci cinayetlerinin çoğunda failler bulunmadı.

Sendikadan yapılan açıklamada Que’nin yayın organı Catanduanes News Now’ın 2 hafta önce yayın hayatına başladığı bildirildi. Que’nin aynı zamanda bir sigorta şirketi olduğu ve yerel seçimlerde başkan adayı olduğu belirtildi.

Bölgede yeni bulunan bir metamfetamin laboratuvarına dair köşe yazısı yazan Que, yerel yetkililerin ihmalkarlığının, şabu imal edilen laboratuvarın kurulabilmesinde rol oynadığını belirttiği ifade edildi.

Devlet Başkanı Duterte, son dönemde şabuya karşı savaş başlatıldığını açıklamıştı.

Duterte’nin Sözcüsü Ernesto Abella, hükümetin gazetecilere yönelik şiddeti kınadığını belirterek Que’nin ölümünün titizlikle araştırılacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den 4 ilde fırtına uyarısı

SONRAKİ HABER

Andrey Karlov bugün son yolculuğuna uğurlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...