21 Aralık 2016 18:48

SPoD, Akdeniz Belediye Eş Başkanının göreve iadesini istedi

SPoD yaptığı açıklamada LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü'nü imzalayan Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu'nun göreve iadesini istedi.

Paylaş

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), yaptığı açıklamada 2014 Yerel Seçiminde LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü imzalayan Mersin Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmasının endişe verici olduğunu söyledi.

Bianet'in haberine göre, SPoD gözaltındaki Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun görevine iade edilmesini istedi.

Açıklamada Akdeniz Belediyesi'nin LGBTİ bireylere yönelik hizmetleri ile örnek olduğu ve belediyeye kayyum atanmasının demokratik ilkelere aykırı olduğu belirtilerek Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu'nun göreve iadesi istendi.

Açıklamada, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden önce SPoD'un hazırladığı LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü'nü 40 belediye başkan aday adayının imzaladığı, bu adaylardan 4'ünün ise belediye başkanı seçildiğini, bunlardan birinin de Yüksel Mutlu olduğunun altı çizildi. Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de daha sonra protokolü imzalamasıyla, protokolü imzalayan belediye başkan sayısının beşe ulaştığı da açıklamada bildirildi.

AKDENİZ BELEDİYESİ EŞİTLİK BİRİMİ KURMUŞTU

Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Müdürlüğü, belediye bünyesinde Toplumsal Eşitlik Birimi kurmuştu.

Belediye, çalışma hayatında ayrımcılığa karşı trans aktivist Elif Tuna Şahin’i istihdam etmişti. Şahin, belediyenin kent konseyi sekretaryasında çalışıyor.

DBP'li Akdeniz Belediye Eş Başkanı Diyarbakır'da gözaltına alındığı 12 Aralık'tan beri gözaltında tutuluyor. Yerine 18 Aralık'ta İlçe Kaymakamı Hamdi Bilge kayyum olarak atandı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Büyükelçi Karlov'u öldüren polisi 'kahraman' ilan ettiler

SONRAKİ HABER

Bekaert grevine Gebze'den destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...