21 Aralık 2016 17:07

HDP: AKP zulmüne teslim olmayacağız, direneceğiz

Halkların Demokratik Partisi, partiye yönelik operasyonlara karşı dün Eskişehir'de HDP İl Binasında basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), kendilerine yönelik yapılan operasyonlara karşı bir basın açıklaması yaptı.

13 Aralık günü Türkiye genelinde HDP yöneticilerine yönelik geniş çaplı polis operasyonlarında 700'e yakın gözaltı yapılmıştı. Eskişehir'de de HDP İl Eş Başkanları dahil tüm il yöneticilerinin evlerinde ve parti binasında arama yapılarak toplam 10 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltında tutulanlar 19 Aralık günü Savcılığa çıkarıldı. Savcılık sorguları sonrası 8 il yöneticisi serbest bırakılırken Eş Başkanlar Ahmet Uluçelebi ve Işık Polat tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sorgulama sonucu iki Eşbaşkan hakkında tutuklama kararı verdi.

Dün, HDP il binasında bir araya gelen bazı ilçe yöneticileri ve üyeler gözaltı ve tutuklamalara ilişkin bir basın açıklaması yaparak tepkilerini ifade ettiler. HDP Tepebaşı İlçe Eşbaşkanı Emine Kaya yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi: "Her fırsatta HDP milletvekillerine, belediye başkanlarına, yöneticilerine, üyelerine saldıran AKP, AKP güdümlü medya ve devlet kurumları siyasi alanı bizlere kapatmak istiyorlar. Böylece tek adam diktasını ve onun yasal mevzuatını hayata geçirmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Yapılanlar hukuksuzdur; tamamen siyasi niyetlerin sonucudur. HDP Eskişehir İl Eşbaşkanları Ahmet Uluçelebi ve Işık Polat irademizdir. Derhal serbest bırakılmalıdır. Onlar yasalar ve hukuk karşısında hiçbir suç işlememiştir. AKP zulmüne teslim olmayacağız, direneceğiz."

ÖNCEKİ HABER

Putin: Koruma sadece büyükelçilik arazisinde çalışıyor

SONRAKİ HABER

AKP, anayasa değişikliği için ilk engeli atlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa