21 Aralık 2016 15:23

Erdoğan: Büyükelçinin suikastçısı FETÖ'ye mensup

Rusya’dan gelen ‘FETÖ’ tepkilerine karşın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan suikast için FETÖ’yü işaret etmeyi sürdürdü.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arnavut mevkidaşı Nishani ile Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Erdoğan, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov suikasınının faili olarak FETÖ’yü göstermeyi sürdürdü.

Görüşmede terörle mücadele konusunun ele alındığını söyleyen Erdoğan, “Her iki ülkenin milli güvenliği için tehdit oluşturan FETÖ konusunu görüştük, bu konudaki desteği sebebiyle sayın Nishani'ye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov suikasına ilişkin de “Rus Büyükelçi Karlov'un suikastçısı, FETÖ'ye mensup, bunu gizlemeye gerek yok. Bağlantılar FETÖ'yü gösteriyor” dedi.

'CANLI BOMBA OLABİLECEĞİ ŞÜPHESİYLE VURULDU'

Suikastçının neden canlı yakalanmadığı yönündeki sorulara da yanıt veren Erdoğan, "Bazıları spekülasyon yapıyorlar, neden canlı yakalanmadı diye. Bunlar o andaki ruh halidir, o andaki tasarruf halidir. Bu tasarruflarda bazen başarılı olursunuz, bazen başarısız olmayabilirsiniz. Burada da tabi vuran arkadaşımız, kendi elini tekrar öbür tarafa sallayınca, buradan bomba mı çıkaracak endişesiyle kalkıp onu orada vurma durumunda kaldı" dedi.

EL BAB KUŞATMA ALTINDA

Fırat Kalkanı harekatına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanımızla görüştüm, şu anda El Bab tamamiyle ÖSO ve askerimiz tarafından kuşatma altındadır. Tabii, DAEŞ artık orada son haliyle her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. Bu son kısımda tabii maalesef birkaç şehidimiz oldu, yaralılarımız oldu. Ama artık El Bab’ın Halep’le olan yol hattı tamamiyle ÖSO ve askerin kontrolü altında. Temenni ederim ki El Bab çok daha uzamadan düşer ve kendi halkı kendi topraklarına yerleşme imkanını bulmuş olur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahliyelere yine el Nusra engeli

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Lezgin Botan hakkında 32 yıl hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa