21 Aralık 2016 13:47

Demirtaş'tan mesaj: Barışın sesi daha gür çıkmalı

Demirtaş'ı ziyaret eden Av. Ayşe Başar, Demirtaş’ın 'Katliamların, şiddetin arttığı bugünlerde barışın sesi daha gür çıkmalı' mesajını paylaştı.

Paylaş

Barış Bloku heyeti, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ı ziyaret etmek için bugün Edirne'ye gitti. Yol boyunca üç kere Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolü ile karşılaşarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne ulaşan Barış Bloku heyetinin ziyaretleri öncesinde cezaevi yolu üzerinde yapmak istediği basın açıklamasına da jandarma ekiplerince "Valilikten izin alınmadığı" gerekçesiyle engellendi.

Bunun üzerine bir karavan içerisinde basın mensuplarına açıklama yapmak zorunda kalan Barış Bloku Eşsözcüsü Bahadır Altan, çaldığı saz ile seslendirdiği türküyü gönderdikleri Demirtaş ve diğer partili vekillerin tutuklanmasına dair "Barışın dilini konuşan insanlar susturulunca şiddetin dilinin egemen olduğunu gözlemliyoruz" dedi.

‘VEKİLLERİN TECRİTTE TUTULMALARI BARIŞ ORTAMINI ZEDELİYOR’ 

Barış Bloku Eş Sözcüsü Av. Ayşe Erzan ise, HDP milletvekillerinin bir an önce tutukluluklarının kaldırılıp, görevlerinin başına dönmelerinin demokrasinin gereği olduğunu söyledi.

Tutuklu belediye başkanlarını da hatırlatan Erzan, “Seçilmiş yerel yöneticilerin ve milletvekillerinin, ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘terör örgütü propagandası’ suçlamaları ile görevden alınmaları, tutuklamaları, hatta tecritte tutulmaları, iç barış ortamını zedeleyen bir örtük şiddet biçimidir. ‘Millî seferberlik’ adı altında, milletin bir kısmının oyunun, seçiminin, tercihinin yok sayılması, demokratik siyaset yollarının tıkanması, ülkenin kayyumlara teslimi, barış ümitlerine her gün sekte vurmaktadır" diye konuştu.

‘GÖRÜŞMEMİZ KAYDA ALINDI’ 

Yapılan bu açıklamalar sonrası Heyet üyelerinden Av. İbrahim Sinemillioğlu ve Av. Ayşe Başar, milletvekilleri ile görüşmek üzere cezaevine girdi. Gerçekleştirdikleri ziyaretler sonrası dışarı çıkan heyet üyesi avukatlar, görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu. 

Demirtaş ile cezaevinde görüşen Av. Sinemillioğlu, görüşmelerinin cezaevi yönetimi tarafından kayda alınmasını "Dünyanın hiçbir yerinde avukat - müvekkil görüşmesi kamu görevlileri önünde yapılmaz. Görüşmemiz hem kayda alındı, hem de görüşme personel önünde gerçekleşti. Bu durumu protesto ediyoruz" sözleriyle eleştirdi.

DEMİRTAŞ: BARIŞIN SESİ DAHA GÜR ÇIKMALI 

Av. Ayşe Başar da Demirtaş'ın, kamuoyuna yönelik sarf ettiği “Demokrasi ve barış kültürünün geliştirilmesinin esas olduğu, Anayasa’nın toplumun tüm talepleri dikkate alınarak hazırlanması gerektiği ve sadece iki partinin uzlaşması ile Anayasa hazırlanamayacağı ve katliamların, şiddetin arttığı bugünlerde barışın sesi daha gür çıkması gerektiği” şeklindeki mesajlarını aktardı.

Heyet paylaştıkları bu mesajın ardından cezaevi önünden ayrıldı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rusya, vize görüşmelerini donduracak

SONRAKİ HABER

CHP MYK seçimlerde CHP'ye oy vermeyen üyelerini ihraç etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...