21 Aralık 2016 12:36

Rusya 'FETÖ' açıklamasına tepkili

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun büyükelçi suikastını FETÖ’nün gerçekleştirdiğine ilişkin açıklamaları, Rusyalı yetkililerin tepkisine neden oldu.

Paylaş

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesinin arkasında FETÖ'nün bulunduğu açıklamalarına ilişkin Rus hükümetinden açıklama geldi.

CNN Türk'ün haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastının arkasında kimin olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre dün ABD'li mevkidaşı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, Karlov'a yapılan suikastten FETÖ'nün sorumlu olduğunu Türkiye'nin ve Rusya'nın bildiğini söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilerin Çavuşoğlu'nun bu açıklamaları hakkındaki sorularına yanıt verirken, “Ortak inceleme heyetinin sonuçlarını beklemeliyiz. Hemen bir sonuç çıkarmaya çalışılmamalı” dedi.

Putin'in sözcüsü Peskov, Rus büyükelçinin Ankara'da öldürülmesinin Türkiye'nin prestijine ciddi bir darbe olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KOSGEB'in faizsiz kredisi Meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

Bafra’da Anadolu lisesi İmam Hatipleştirilmek isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa