21 Aralık 2016 12:14

'OHAL’in olması vekillerin tribünde oturmasını gerektirmez'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay 'Ülkede olağanüstü halin olması TBMM üyelerinin tribünde oturmasını gerektirmez' dedi.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Fırat Kalkanı Harekatı konusunda hükümetten Meclis’i bilgilendirmesini isterken, “Ülkede olağanüstü halin olması TBMM üyelerinin tribünde oturmasını gerektirmez” dedi.

Genel Kurul, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

‘HÜKÜMETTEN PARLAMENTOYA SAĞLIKLI BİR BİLGİLENDİRME TALEP EDİYORUZ’

Genel Kurul’da söz alan Altay, “Türk Silahlı Kuvvetleri yaklaşık 120 gündür Suriye topraklarında kimi operasyonlar yapıyor. Bugün sabah gene 4 şehit ve 11-12 yaralı askerimizin haberiyle uyandık. Bu tablonun elbette gerekiyorsa daha çok şehit de veririz. Bu vatanın bekası için cumhuriyetimizin, devletimizin bekası için bu topraklarda yaşayan her birimiz de şehit olmaya hazırız. Bunda bir tereddüt yok. Ama tereddüt şurada, burası TBMM. Bu Meclis’ten alınan bir yetkiyle Türk Silahlı Kuvvetleri başka ülke topraklarında kimi askeri iş ve işlemler yapıyor.

Şehitlerimiz var sanıyorum 25, 26 şehit verdik o bölgede.

Sayın hükümetin bu Meclis’in üyelerine bu milletin temsilcilerine bir bilgilendirme bugüne kadar yapmamış olması olağan bir durum değildir.

Ülkede olağanüstü halin olması TBMM üyelerinin tribünde oturmasını gerektirmez.

Ölen çocuklar bizim çocuklarımızdır. Hükümetten parlamentoya sağlıklı bir bilgilendirme talep ediyoruz.”

‘BOSTANCI: TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA DÖNÜKTÜR’

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, “El Bab’da 4 askerimiz şehit oldu, 15 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. El Bab’a yönelik harekat Türkiye’nin güvenliğini sağlamaya dönüktür ve bu çerçevede yetki alınmıştır. Orada bulunma nedenimiz de esasen Türkiye’nin güvenliğidir” diye konuştu.

Bahçekapılı da, “Biz de Divan olarak El Bab’da şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Onlar bizim güvenliğimiz için orada şehit oldular. Allah onlardan razı olsun” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk'ün duruşmasındaki hukuksuzluk Meclis'e taşındı

SONRAKİ HABER

Hande Fırat Hürriyet'in Ankara Temsilcisi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa