21 Aralık 2016 11:31

Cinsel istismarcı vali koruması polise iyi hal indrimi

Bolu Valisinin koruması olan polise cinsel istismar suçunda iyi hal indirimi uygulanarak 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Bolu Valisi Aydın Baruş'un koruması olarak görev yaparken birlikte yaşadığı kadının kızı 17 yaşındaki S.G.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan polis memuru M.A.Y., 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Şubat 2015'te Bolu Valiliği görevine atanan Aydın Baruş'un yanında bir süre sonra koruma olarak göreve başlayan polis memuru M.A.Y., iddiaya göre 2 yıldır birlikte yaşadığı A.T.'nin kızı S.G.'ye, cinsel istismarda bulundu. Lise öğrencisi S.G., üzülmemesi için annesine olanları anlatmadı. S.G., bir süre sonra ise durumu okuldaki rehber öretmenine anlattı. Öğretmeni ve okul yönetiminin yönlendirmesiyle daha sonra annesine de olayı anlatan S.G., Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. S.G., M.A.Y.'nin kendisine attığı, "Yaptığım bir eşeklikti. Bir daha sana el sürmeyeceğim. Annene bu durumu söyleme" mesajını da delil olarak sundu.

Olayın ortaya çıkması üzerine 6-7 ay yaptığı 'Vali koruması' görevinden alınıp Seben İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ataması yapılan polis M.A.Y. hakkında, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. "Sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan polis M.A.Y., karar duruşmasına katılmadı.

Mahkeme heyeti, suçu işlediği kanaatine vardığı sanığa iyi hal indirimi uygulayarak 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Polis M.A.Y. hakkındaki idari soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi. (Bolu/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP ziyaret yasağının kalkması için Danıştay’a başvurdu

SONRAKİ HABER

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...