21 Aralık 2016 10:59

'Cenazelere bakan katılırsa canlı, katılmazsa banttan'

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bombalı saldırılar sonrası cenaze törenlerinin Bakanlar katıldığı zaman canlı verildiğini söyledi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bombalı saldırlar sonrasında gerçekleşen cenaze törenlerinin Bakanlar katılırsa canlı yayımlandığı, katılmazsa yayımlanmadığını belirterek, “Bakanların konuşma yapmadığı cenaze törenlerinin televizyonlarda gösterilmemesinin gerekçesi nedir” dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e verdiği soru önergesi verdi. Tanrıkulu önergesinde, “Yaşanan saldırılara yönelik Başbakanın ve Bakanların 'menfur saldırıları kınamak' dışında, somut olarak ne tür önlemler almaktadır?” diye sordu. Bakanların saldırı ve patlamalar sonrasında nasıl kesin bilgi alabildiklerini merak eden Tanrıkulu, “Valiyi ve Emniyet Müdürünü, Başbakanın İçişleri Bakanını telefon ile arayarak bilgi alması şeklinde uzayıp giden telefon görüşmeleri ile yaşanan bombalı saldırı ve patlamalar hakkında yerinde inceleme yapılmadan, nasıl kesin ve net bilgi alınmaktadır? İçişleri Bakanlığı peş peşe yaşanan saldırı ve patlamalar öncesinde neden gerekli somut güvenlik önlemleri almamıştır?” sorularına yanıt istedi. Yaşanan saldırılar ve patlamalar akabinde görevlendirilen savcılardan kaçının meslekten ihraç edildiğinin açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, “Meslekten ihraç edilme gerekçeleri nelerdir?” diye 15 Temmuz sonrası yaşanan ihraçları hatırlattı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Türkiye ve İran’ın ortak Suriye bildirisinin metni

SONRAKİ HABER

'Büyükelçi suikastını, Fetih el Şam üstlendi' bilmecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...