21 Aralık 2016 10:51

Kocaeli Demokrasi Girişimi, Bekaert grevini ziyaret etti

Kocaeli Demokrasi Girişimi grevdeki Bekaert işçilerini ziyaret etti. Dayanışma ziyaretinde ‘Yeni yıla işçilerin istekleri doğrultusunda girelim’dedi.

Paylaş

Grevlerinde iki haftayı geride bırakan Bekaert işçileri, mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyor. Gün boyu fabrika önüne çeşitli ziyaretlerin yapıldığı grevde, işçiler dayanışmayı önemsiyor.

Grev çadırı önünde Kocaeli Demokrasi Girişiminin üyelerini karşılayan işçiler adına konuşan Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. Grevlerinde kararlı olduklarını belirten Çelik, işçilerin iki haftadır hep birlikte mücadele ettiğini belirtti ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

'GREV BİR HAK ARAMA ARACIDIR'

Kocaeli Demokrasi Girişimi adına işçilerle konuşan Bekir Yurdagül, grevin hak arama aracı olduğunu belirtti. İşçilerin birliğine atıfta bulunan Yurdagül, "Kocaeli Demokrasi Girişimi olarak bugün grevinizi ziyaret ediyoruz, başarılar diliyoruz. Grev işçilerin istediği bir şey değil, grev hak arama aracıdır, geleceğimiz için. Bugünden yarına çözülemeyebilir, önemli olan işçilerin birliğini devam ettirebilmesi. Umuyoruz ki kısa sürede greviniz başarıya ulaşır, yeni yıla işçilerin istekleri doğrultusunda gireriz diye düşünüyoruz. Birliğinizi bozmadığınız sürece kazanacaksınız" ifadelerini kullandı.

'ÖRNEK OLUYORSUNUZ'

KHK ile ihraç edilmeden önce Kocaeli Üniversitesi'nde Çalışma Ekonomisi bölümünde öğretim üyesi olan Derya Keskin konuşmasında, işçilerin iyi bir örnek oluşturduğunu belirtti. İşçilerin yanlarında olduklarını belirten Keskin, "Bu soğukta burada olmak bile zor ama kıymetli. İyi bir örnek oluyorsunuz, sizin yanınızdayız, yapabileceğimiz ne olursa yapmaya da hazırız" ifadelerini kullandı.

Grev çadırı önünde yağmur altında yapılan kısa konuşmaların ardından işçiler ile birlikte çadıra geçen akademisyenler ve Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri, burada işçilerle çay içerek sohbet etti. (Kocaeli/EVRENSEL)

  • Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri işçilerle soba başında sohbet etti.

 

 

ÖNCEKİ HABER

HDP binası önünde yapılmak istenen açıklamaya polis engeli

SONRAKİ HABER

Rusya, Türkiye ve İran’ın ortak Suriye bildirisinin metni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa