21 Aralık 2016 10:35

HDP binası önünde yapılmak istenen açıklamaya polis engeli

HDP kendilerine yönelik operasyonları ve il, ilçe binalarına yapılan saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Meclisi, partiye yönelik siyasi soykırım operasyonlarını ve il, ilçe binalarına yapılan saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı. HDP İstanbul İl Binası önünde yapılmak istenen açıklama polis engeli sonucu parti içinde gerçekleştirildi.

HDP İl Binası'nda yapılan açıklamada "Siyasi soykırımlar saldırılar bizi yıldıramaz" pankartı açılarak "Baskılar bizi yıldıramaz, direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Açıklamaya katılanlar gözaltındaki İl Eş Başkanları Aysel Güzel ve Doğan Erbaş'ın fotoğraflarının basılı olduğu dövizleri taşıdı.

HDP'LİLERİN GÖZALTI HUKUKSUZ VE DELİLSİZ BİR OPERASYONDUR

Açıklamaya katılan Emekçi Hareket Partisi Eş Başkanı Özge Akman, "7 Haziran'da seçimlerin yok sayılmasıyla bu savaş başladı" diyerek savaşın gözaltı ve  tutuklamalarla devam ettiğini ifade etti. Açıklamada konuşan İstanbul Halk Evi Başkanı Cihan Uyanık da AKP'nin politikalarının çöktüğünü söyleyerek, "AKP iktidarı en ufak demokratik tepkinin verilmesini bile engelliyor" dedi.

HDP İl Yönetimi ve ÖHP'den Kadir Tunç ise gözaltı sürecine dair açıklamalarda bulundu. 10 günü aşkındır gözaltında tutulan HDP yöneticilerinin hukuksuz ve delilsiz bir biçimde tutulduklarına dikkat çeken Tunç, "Bu hukuksuz ve delilsiz operasyondur. Tepki operasyonlarıyla günlerce gözaltında tutulan müvekkillerimizin niçin gözaltına alındığını öğrenmiş değiliz. Sadece soruşturma numarasını öğrenmek için 3 gün bekledik. Süreç baştan sona hukuksuz şekilde devam ediyor. 5 gün sonra müvekkillerle görüşebildik fakat gözaltı süreci 5 gün daha uzatıldı. Tahminimizce delil üretilmeye çalışılıyor. Müvekkillerimiz legal demokratik alan siyaset yapan kişilerdir dolayısıyla açıklayamayacağımız bir durum söz konusu değildir" diye konuştu.

NEFRETTEN NEFRET EDER HALE GELDİK

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise bina önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen polise tepki göstererek, "İntikam histerisi ve linç yansımaları sonucu gözaltına alınan il yöneticilerimizin gözaltı süreci devam ediyor. Halkı bilgilendirmek için parti binası önünde açıklama yapmak istedik. Fakat OHAL'den öte sıkıyönetimi aşan bir uygulama bir kuşatma içindeyiz. HDP'nin İstanbul İl binası kapısında polisler tarafından açıklama yapmamız engelleniyor ve tehdit ediliyoruz. Yüzlerce insan binalarımıza saldırırken bizi düşünmeyip saldırganlara yol açanlar kapımızda açıklama yapmamızı 'sizin güvenliğiniz için' diyerek engellediler. Haksız gözaltılara kıyımlara ölümlere karşı barış içinde yaşamak istiyoruz diyen bizleri kuşatma altına alıyorlar" dedi. Rusya Büyükelçisi Karlov'un bir çevik kuvvet polisi tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Kaya, "Devlet güçlerine karşı zaten kendimizi güvende hissetmiyoruz ki. Gördünüz işte Rusya Büyükelçisini öldüren bir polis çıktı. Kime güveneceğiz biz. Histeriye tutulmuş intikam duygularını ifade ederken dini inançlarını kendi nefretlerine alet ediyorlar. Allah'ı da kitabı da istismar ediyorlar. Artık nefret dilini bıraksınlar. Nefretten nefret eder hale geldik" şeklinde konuştu. Kaya, "12 Eylül'ler, 12 Mart'lar, 28 Şubat'lar kalmadığı gibi bu günler de geçecek. Bugün adaletsizlikle şımaranlar hakkı hukuku aşanlar yarın bu hukuka adalete siz de ihtiyaç duyacaksınız" diyerek konuşmasını bitirdi.

DİRENİŞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Basın açıklamasını okuyan Şadi Özdemir ise yaşanan sürecin barış içinde yaşama imkanlarını her geçen gün erittiğini ifade etti. 44 parti çalışanının gözaltında olduğunu hatırlatan Özdemir, "Tamamı demokratik siyaset çalışması yürüten yönetici ve çalışanlarımıza yönelik bu tutum, partimize yönelik sürdürülen kirli politikaların ürünüdür" diyerek gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

12 Aralıktan bugüne 17 ilçe binasına ve 2 mahalle temsilciliklerine saldırı olduğunu söyleyen Özdemir, "Saldırılar AKP'nin, Sarayın, onlara bağlı kolluk güçlerinin çok da dışında ve uzağında değildir. Ama bilsinler ki bizi korkutamayacak, diz çöktüremeyecekler aksine dünden daha güçlü bir biçimde demokratik direnişimizi sürdüreceğiz" dedi. Açıklamada Rusya Büyükelçisi'ne yönelik suikast de kınandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Giresun'un Alucra’daki çocuk tacizini Meclis'e taşıdı

SONRAKİ HABER

Kocaeli Demokrasi Girişimi, Bekaert grevini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...